witman Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Jeśli chcesz jeszcze trochę autkiem pojeździć to warto podejść do tematu kompleksowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Są rzeczy na których nie warto oszczędzać bo po czasie i tak się zemszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 U mnie w ASO jak ostatnio byłem wymienić filtr kabinowy powiedzieli, że czeka mnie po 6 latach lub 60 tys. (czyli niedługi załapię się) wymiana paska akcesorów. Pytanie czy tylko pasek czy pasek+wszystkie rolki jak w tym zestawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zwykle wymienia się razem z rolkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Kupiłem na razie pasek, czyli muszę jeszcze zdobyć napinacz jak ten? Co to jest to czarne kółko z zestawu z mojego pierwszego postu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Pewnie jakaś zaślepka. Tak wygląda. Reszta wiadomo: pasek klinowy wielorowkowy alternatora, napinacz paska, rolka prowadząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Ok, czyli to z rowkami to rolka prowadząca. I tak płacę u mechanika za czynność więc niech sam oceni stan napinacza i jak trzeba będzie podjechać jeszcze raz to kupię te 2 pozostałe elementy i wymienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Przed chwilą, makgajwer napisał: i jak trzeba będzie podjechać jeszcze raz to kupię te 2 pozostałe elementy i wymienię. Tylko wtedy kolejny pasek by wypadało. Robi się to jak sam napisałeś raz na 5-6 lat chyba, że ktoś przebiegiem nadrabia więc ja bym się nie bawił w takie "oględziny" napinacza bo dziś może być wszystko na oko ok, a za kilka miesięcy się okaże, że trzeba drugi raz robić. Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 @pbetMasz rację, zastosuję się do Twojej rady. Co ja bym bez Ciebie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Pewnie to samo, po namyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toonek Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Odkopuje trochę. Kiedy wymieniam się pompę wody? Jak cieknie? ;) Bedę wymieniał pasek akcesoriów i zastanawiam się czy czasem pompy też nie trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Ja pompę wymieniam zawsze razem z rozrządem. Przy okazji oczywiście wymiana płynu chłodniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Ja nie wymieniałem pompy z rozrządem, zasadniczo nic się jej nie dzieje ciśnienie w układzie podaje dobre, nie cieknie i nie piszczy. Akurat z jej wymianą większego problemu nie ma bo tylko 3 śrubki i podmiana i tyle do zrzucenia tylko pasek akcesoriów. Obecnie 161 tyś km nalatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Pompa wody to nie jest element, który kosztuje miliony. Lepiej za wczasu wymienić niż później płakać, że coś się stało. Jakby nie patrzeć ten element spełnia ważną rzecz w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 niby tak ale ta pompa jest niby na większą ilość km zaprojektowana (ile w tym prawdy nie wiem), z 2ga rzecz taka, że nie trza rozpinać rozrządu i rozkopywać połowy auta żeby ja wymienić więc w sumie to jest chwilka roboty i pompka wymieniona, dłużej zajmie odpowietrzanie układu i zalewanie płynem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi