boss87 Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Ja mam H7 i H1 i regulator w kabinie zmienia zasięg świecenia i mijania i drogowych na raz, dobrze ktoś napisał wyżej że są na 1 odbłyśniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergap Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Wie ktos jak podnieść ręcznie światła mijania w scenicu I ph II moje są bardzo nisko zwłaszcza lewe,regulacja elektryczna działa...ale jest niewystarczająca.. [ Dodano: 2011-02-19, 22:14 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 sergap, masz śruby regulujące: peedyshare.com/files/26965827/Regulacja_przednich_wiate_.pdf"]http://[ciach]peedyshare.com/files/26965827/...nich_wiate_.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergap Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 (edytowane) Ok wiem o które chodzi kręciłem pionową i NIC... :cry: Pozioma działa..ale pobawię się jeszcze.... [ Dodano: 2011-03-23, 19:05 ] Dla informacji.... Brak regulacji świateł przy pracującym silniczku powoduje ułamana zielona kulka plastikowe trzpienia (na zdjęciu poniżej). U mnie regulacja działała tylko na najniższym położeniu. Doklejenie kawałka plastiku ok 1 cm załatwia sprawę...(ja zastosowałem klej+ opaskę termokurczliwą). Zdjęcie przedstawia działającą oryginalna końcówkę... Edytowane 10 Czerwca 2011 przez Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudiiii Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam mam pytanko czy ta końcówka musi być wciśnięta w tą jakby czarną rynienke w reflektorze czy musi sie tylko na niej opierać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Tak , ma być wciśnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Panowie czy udało się wam rozwiązać problem z szalejącymi światłami mijania? W moim bolidzie oczka zgłupiały i prawe trzyma poziom a lewe góra dół i tak cały czas . Tylko gdy regulator wysokości jest na 3. Edytowane 10 Czerwca 2011 przez Obiboc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Dzień dobry Wszystkim. I u mojego bolidu pojawił się ten problem. Prawy reflektor świeci stanowczo nisko. Sprawdziłem silniczek - bolec jest okej, siedzi na miejscu. Niestety, nawet po maksymalnm jego wkręceniu, niewiele się zmieniło. Czy jest jeszcze jakaś inna regulacja wysokości świateł? Widziałem od spodu obudowy reflektora jeszcze jedną wystającą śrubę, ale czy ona też jest do tego? Dodano: 23 wrz 2013 - 09:27 Rozumiem, że nikt nie spotkał się z takim problemem, jak opisany przeze mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Na rysunku masz zaznaczone śruby do regulacji mechanicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Dzięki, niestety jak już wyżej napisałem, nawet po podkręceniu śruby 1 na max, reflektor świeci ciągle za nisko (niżej od lewego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 A może sprawdz żarówkę? Może krzywo włożona w otwór albo żarnik jest krzywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Sprawdzałem, siedzi prosto. Żarnik akurat nawet jakby był na ukos to nie powinno wpłynąć na wiązkę - od tego jest lustro reflektora właśnie. Problem w tym, że ewidentnie widać, że właśnie całe lustro reflektora jest niżej niż np. lewy albo w innej megance... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Czy jak kręcisz pokrętłem regulacji elektrycznej to ta regulacja w prawym reflektorze działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Nie działa w obu. W tym prawym jest spalony układ w silniczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Żarnik akurat nawet jakby był na ukos to nie powinno wpłynąć na wiązkę - od tego jest lustro reflektora właśnie. To kolega się zdziwi jak napisze, że ustawienie żarówki w oprawce ma wielkie znaczenie. Źle włożona żarówka w oprawkę powoduje inny kąt padania światła na odbłyśnik. I inaczej reflektor oświetla drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi