adrianwolkowski Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Witam wszystkich, Taka sytuacja: kolega jadący za mną doniósł o braku lewego stopu. Żarówka wykręcona- spalona, czarne szkło, włókno od stopu przypalone. Nowa żarówka wkręcona, niestety stopu brak. Ta sama żarówka zamontowana w prawej lampie działa bez zarzutów. Gdzie szukać przyczyny, od czego zacząć? Pozdrawiam i z góry dziekuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Jak żarówka dobra, to sprawdź bezpiecznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 to sprawdź bezpiecznik Było by to zbyt proste, moduł UCH w kabinie nie posiada bezpieczników. Chyba tylko clip i kasowanie błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianwolkowski Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Bezpiecznik sprawdziłem, F15 zgodnie z dostępnym na forum schematem. Ok. Chociaż kolega Aniewa właśnie ten temat podważył ;-) Poruszałem stykami, żarówką i po tym zabiegu wyskoczył komunikat sprawdź ABS. Od razu do głowy przyszedł mi mityczny czujnik stopu, wyciągnąłem dziada, wypiąłem wtyczkę, zamontowałem z powrotem odpaliłem ( komunikat ciągle się świeci)i pojechałem na zakupy. Dziwne wrażenie- żona też zauważyła- auto jakby lepiej ciągnęło. Szybkie zakupy , odpalam i zero komunikatów. Stopu brak. Czyżby czujnik niedomagał i w taki sposób wpływał na światła. Auto mam od stycznia i w czasie użytkowania kila razy miałem wrażenie mniejszej mocy, po chwili odpuszczało i po sprawie. Myślałem początkowo, że może pdf się wypalał, ale teraz to już sam nie wiem. Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez adrianwolkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Bezpiecznik jest jeden od obydwu świateł stop. Czujnik od stopu też jest jeden na oba światła. Adianwolski pisze, że prawe światło świeci więc bezpiecznik oczywiście jest sprawny. Natomiast zasilanie lewego i prawego światła jest oddzielne i wychodzi z modułu UCH kabiny. A tam nie ma bezpiecznika zarówno do lewego jak i prawego światła. O tym pisałem. Moduł UCH otrzymuje sygnał z czujnika świateł stop i załącza tylko prawe światło blokując jednocześnie lewe. Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez aniewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 zmyślne i bardzo głupie rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianwolkowski Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Dzięki za odpowiedzi. Nie pozostaje nic innego jak znalezienie kogoś z okolic z Clipem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 A ja myślę, że masz objawy standardowy, czy brak masy w tylnych lampach, czyli do poprawy i czyszczenia wtyczki lamp. Może się mylę, ale warto sprawdzić. Spokojnie możesz sam to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianwolkowski Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Aniewa- podziękowania, mechanik wykasował błędy elektryczne jakimś uniwersalnym programem diagnostycznym do wszystkich marek i STOP powrócił. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi