bubel90 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam. Wydaje mi się, że moje auto nie działa do końca dobrze. System S&S działa jak chce, kiedy chce, a zazwyczaj nie działa. Mam kumpla z dokładnie takim samym autem jeżdżonym też zazwyczaj tylko po warszawie i u niego S&S działa prawie zawsze, a u mnie rzadko. Autkiem jeżdżę normalnie tzn. nie cisnę do 6tys czy pokonuje jakieś bardzo krótkie dystanse. Zawsze silnik dogrzewam, nie zużywam dużo prądu (nie ładuje telefonu itp), a mimo to system nie działa. Rozumiem, że czasem może nie działać, bo zimno, niedoładowany aku. Czasem jest tak, że jadę i nie działa, zgaszę auto na światłach z przycisku, odpalę po sekundzie i później S&S działa!?!?!?!?!?! Byłem z tym w ASO stwierdzili, że jak nie ma komunikatu sprawdź system S&S to jest ok i tak ma być!?!? Zrobili adaptację ponowną systemu i później przez chwilę działał dobrze. Ktoś ma jakiś pomysł co to może być bo nie chcę spędzać kolejnych dni na marne w ASO !?! Edytowane 2 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Przecież ci powiedzieli dobrze czyli jak nie zgłasza błędu to tak ma być. Po co drążysz. U mnie też teraz nie działa, przyjdzie lato to gaśnie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Ja bym się cieszył z tego faktu, człowiek w Aso mi powiedział że jego w szkole uczyli, że silnik najwięcej cierpi przy rozruchach i to jest fakt. Wynalazek na potrzeby pseudo ekologii i chorych norm. Teraz jest dosyć zimno, ociepli się to znowu zadziała ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Ja wyjeżdżając z salonu od razu wyłączyłem S&S i do dziś go nie używam. Wyrobiłem już nawyk wyłączania go przy każdym odpaleniu silnika. Trzy razy udało mi się zapomnieć i zgasł silnik na światłach, ale jak na 3 miesiące to i tak niezły wynik. W Fiacie Tipo raz wyłączony S&S już się nie włącza. Trzeba samemu go włączyć ponownie przyciskiem. Makarony trochę pomyśleli..., ale tylko oni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Dokładnie. W Oplu i Fordzie wręcz trzeba dopłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ten S&S to jest chory pomysł, ale jak mam za każdym razem go wyłączać to mnie szlag trafia i nigdy o tym nie pamiętam. Zastanawiam się czy by Clipem nie dało tego wyłączyć na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Z tego co wiem to da się to wyłączyć na stałe clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek1231 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ja kilka razy pytałem w salonie i mówili, że się nie da wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) Takie czasy. Trzeba do tego badziewia przywyknąć. To i tak nie jest źle bo mamy fizyczny przycisk. W nowym Peugeot 3008 nie ma fizycznego przycisku. Mało tego, trzeba gdzieś włazić głęboko w menu i jeszcze przewijać palcem na dół. Tak za każdym razem po odpaleniu silnika. Regulamin pkt. 10 - odnośnie dodawania zdjęć na forum. - Prezes Edytowane 3 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Witam u mnie w ciągu 4 miesięcy to działał może kilka razy. W zimie wogole ,jeżdżę na krótkich odcinkach i nie ma kiedy się doładować akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 U mnie tez nie chcą w serwisie wyłączyć. Ba, twierdzą nawet ze nie ma takiej możliwości. Uważam, że pewnie jest, ale mają odgórny zakaz. W fiacie tipo ma ten przykład raz wyłączony stop start pozostaje wyłączony przez cały czas, po każdym ponownym zgaszeniu i odpaleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SATCH Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Hej, u mnie też działa jak chce... najlepsze jest to jak po przelocie po autostradzie od razu gasi silnik na światłach... generalnie po wizycie w serwisie stwierdzili, że decyduje poziom naładowania aku i że na chwilę obecną zarówno aku jak i ładowanie oraz ssytem S&S działają poprawnie... dla mnie ten system jest tylko po to żeby spełniać kolejne normy dotyczące emisji spalin i nijak ma się do oszczędzania paliwa a jego wpływ na silnik i turbinę z pewnością nie są pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ja muszę do mojego mechanika od renówek podjechać. Ściągałem mu nowego Clipa i wsadzałem na lapka to zobaczymy czy ogarnia ten temat - bo z Clipem to też jest czasami szopka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Witajcie, czy to prawda, że System „start stop” zadziała tylko przy spełnieniu określonych warunków, m.in. Turbosprężarka nie wymaga chłodzenia (czyli pracy na biegu jałowym) i można ją wyłączyć Tak więc po dynamicznej jeździe na autostradzie przy bramce silnik nie powinien się zatrzymać, czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Silnik nawet po butowaniu na autostradzie włącza start stop. Moim zdaniem w takich okolicznościach lepiej to wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi