Mondrian Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Dnia 9.03.2019 o 07:22, NoAh napisał: Witam. Mam fluenca i po 3 latach rozszczelnil sie parownik nawet sie podtrulem gazem, ale nie wazne parownik wymienilem u znajomego mechanika 3 dni auto stalo i tak darcie dechy i wymiana parownika koszt 900zl pozdrawiam REGULAMIN - 5.6 literki PL - mireczek01 Witam, mam pytanie, jak rozszczelnił się parownik to jak objawiała się usterka? Pytam, ponieważ u mnie po wymianie czynnika zaczął lecieć dym/para z kratki nawiewu przy włączonej klimatyzacji. Podejrzewam właśnie rozszczelnienie parownika... Będę wdzięczny za odpowiedź, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor25022 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 A jakiś numer tego parownika da się ogarnąć ? Sprawdzałem w 30 sklepach motoryzacyjnych i hurtowniach, nikt nie ma, w katalogach nic ... A pewnie jest taki sam w Megane III, muszę to rozebrać a nie mam na tyle czasu by auto na tydzień uziemić na ściągnięcie części. Mogę zalutować nieszczelność, ale przy targaniu deski szkoda by było jak za chwilę w innym miejscu się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzloty Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) Mnie też czeka wymiana parownika. Może ktoś podpowie gdzie go szukać, by zamówić? Przetrzepałem cały net i niestety nie znalazłem. Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez mzloty doprecyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Witam Moja renówka ma 170tyś przebiegu i to samo... Wie ktoś gdzie można kupić ten parownik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Spróbuj się skontaktować z p. Szymonem. Kontakty na stronie KRASKA24.pl Po nr VIN, może coś znajdzie. Zaznaczam, zadzwoń lub napisz, gdyż na stronie możesz nie znaleźć a on sporo części ma i to w dość dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Dzięki napisałem. Na razie tylko na aliexpres znalazłem za 500zł z wysyłką. Pisałem do Szymona i nie ma.... Zamówiłem cały mieszalnik za śmieszną stówkę i będę miał zabawy na cały weakend XD Przepłacać za używkę raczej nie ma sensu jak moje autko jest w takim stanie i padł parownik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 W dniu 23.06.2021 o 09:07, MRbociek napisał: Pisałem do Szymona i nie ma.. No cóż, widać nie wszystko jest w stanie "zdobyć": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melman19801 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Hej. Mam podejrzenie właśnie rozszczelnionego parownika w mieszalniku 271207294R Ten parownik to chyba jest to : https://www.aliexpress.com/i/1005001551377619.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Ale jaja z wymianą mieszalnika.... Gdzie bym nie pojechał do mechanika to każdy głupio się śmieje i mówi nie mam czasu. Dopiero jak sam za to się wziąłem to zrozumiałem o co chodzi XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Ile czasu Ci to zajęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Jakieś 10 godzin. Tragedia... Zdejmij wszystkie plastiki, maglownicę, drzwi, tapicerkę, stalową ramę , całą wiązkę trzeba odpiąć, mieszalnik rozebrać i jeszcze to poskładać potem.... Dodaję jedno zdjęcie motywacyjne jakby ktoś chciał to robić XD 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Dla mnie jesteś wielki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 16 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 O ja Cię pierdzielę! Szacunek! Mogłeś też nagrać filmik motywacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parownik Opublikowano 26 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 W dniu 29.06.2021 o 15:53, Melman19801 napisał: Hej. Mam podejrzenie właśnie rozszczelnionego parownika w mieszalniku 271207294R Ten parownik to chyba jest to : https://www.aliexpress.com/i/1005001551377619.html Sprawdzał ktoś może ten parownik od chińczyków? Faktycznie pasuje do megane III? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 12 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Witam! Ostatnio dostałem dużo zapytań odnośnie owego tematu. I postaram się wyczerpać temat -W Polsce nie da się kupić nowego parownika. W chinach można znaleźć zamiennik ale się nie opłaca. -Jedyną najlepszą opcją jest kupienie całego "mieszalnika". Cały mieszalnik można spokojnie kupić za 200zł. Kupiony mieszalnik zawozimy do serwisu gdzie robimy test szczelności. -Nie polecam rozbierać mieszalnika żeby wymienić sam parownik, jest to nieopłacalne a jest duża szansa że nawet przez złą kolejność dokręcenia śrubek coś będzie nie tak. -Ogólnie ten temat jest bardzo nieprzyjemny, mało który mechanik podejmie się zdjęcia deski rozdzielczej, a jak już to będzie chciał kosmiczne pieniądze i nie da na to gwarancji. Jeśli ktoś podejmie się tego "wyzwania" to polecam robić bardzo dużo zdjęć. Ja u siebie śruby belki dokręcałem dość mocno a mimo to jedna się poluzowała i brzęczała uciążliwie, nie było do niej żadnego dostępu... Strzykawką z klejem i długim wężykiem zalałem ją i tyle... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi