Endrjuk Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Witam wszystkich, mam pytanie, czy można bez problemów podmienić zwykłe lusterko wewnętrzne na elektrochromatyczne? Megi wersja ZEN z czujnikami deszczu i zmierzchu. Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Pewnie, że można, pytanie czy jest wtyczka, jeśli nie to podpinasz się pod lampkę w podsufitce przednią. Na forum jest opisane na podstawie Megane II czy tam III nie pamiętam, ale jest dłuższy temat, zasada ta sama wszędzie. Potrzebujesz tylko lusterko fotochromatyczne od Megane IV, żeby all pasowało jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrjuk Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Dzięki za odpowiedź. Myślicie że lusterko z Talismana będzie ok? Z tego co patrzyłem jest ono takie samo, jeśli chodzi o względy wizualne jak z Megane, pytanie tylko czy podłącza się je tak samo (wtyczka?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Wtyczka może być taka sama, ale uchwyt mocowania już inny i wtedy dupa, musisz być na 100% pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrjuk Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Dobra, na dniach postaram się otworzyć tę osłonę nad lusterkiem i porównam oba mocowania, mam nadzieję że będą takie same, ...w końcu Meganka i Talisman to praktycznie bliźniacze modele :P więc po co by mieli coś zmieniać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SATCH Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Witam, i jak udało się coś z tą podmianą? Ja pytałem w ASO, to koszt samego lusterka podali ponad 900zł!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrjuk Opublikowano 28 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Na razie dałem sobie z tym spokój, poczekam aż na rynku wtórnym pojawi się więcej części używanych do Meganek IV, bo ta cena podana przez ASO to duża przesada, szczególnie, że podczas konfiguracji Talismana takie lusterko można dokupić za 200zł, a w naszych megi niestety nie było takiej opcji, no chyba że pakiet, a szkoda.... :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Ja nie mam lusterka fotochromowego ale mam za to przyciemniane szyby i w sumie ani razu nie przedstawiłem lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Zgadzam się, że przyciemniane szyby są w pewnym zakresie w stanie zastąpić fotochromatyczne lusterko - bez takich szyb (w drugim samochodzie) czasami faktycznie lusterko przestawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrjuk Opublikowano 29 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 (edytowane) Rzeczywiście przyciemniane szyby sporo dają. Edytowane 4 Maja 2018 przez Endrjuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 W MII miałem fotochromatyczne lusterko i było rewelacyjne, w MIII nie mam i nawet nie pomyślałem o jego montażu ponieważ ciemniejsze szyby z tyłu świetnie je zastępują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 A fabrycznie przyciemnione szyby są o wiele lepsze niż folia. Obawiałem się przy zakupie ale teraz nie żałuje w niczym one nie przeszkadzają a mam białe auto to i fajnie wygląda samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bziku123 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 co do lusterka foto Grzesiek Duda kiedyś o tym gadał w TVN Turbo musi być takie same lusterko jak od danego modelu chodzi o szybę przednia kąt nachylenia i uchwyty pod lusterko te 2 opcje trzeba uwzględnić i podczas podłączania lusterka podpiąć go tak aby nie brał cały czas prądu Ludzie Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą Nikt was nie goni Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas Trochę szacunku dla czytających. REGULAMIN pkt 5.6 interpunkcja 5.7 logika wypowiedzi! - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrjuk Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Lustro zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwro Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Możesz napisać coś więcej jak wygląda sama wymiana, trzeba kupić też osłony czy pasują te od zwykłego lusterka? Jak z zasilaniem, jest kostka czy trzeba wyciągać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi