krzysst2 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Witam mam pytanie co jest powodem takiej sytuacji Android Auto dziala poprawnie . Gdy przelaczam na mirror link w r llink to pojawia sie pusty obraz brak obrazu z tefonu . Np. Youtube. Gdzie moze byc blad? Cos nie aktywne w r link? Czy wina telefonu? REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rjb Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 (edytowane) A jaki masz telefon? https://www.kodiaq-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=218&start=80 Tutaj masz co i jak, nie wczytywałem się ale może będzie przydatne. I jeszcze coś takiego https://mirrorlink.com/phones Może być jeszcze jedna przyczyna jak zaznaczysz mirror link odznacz android auto ma być ustawiona jedna funkcja. W moim przypadku na Sony coś się nie lubiały ze sobą aa i mirror i resetował się r link. Edytowane 11 Lipca 2019 przez rjb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekdlug Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Hej, Czy ktoś ma pomysł żeby w Android auto w mapach google dało się aktywować funkcje zglaszania zdarzeń (wypadek, korek itp) na ekranie rlinka? U mnie mimo aktualizacji nie widać tej funkcji na ekranie rlinka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Pytanie szybkie, Poprawnie wyświetla się Wam AA na rlinku po aktualizacji aa do 4,6? Mi przycina górę. Nie widać poprawnie godziny,stanu baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekdlug Opublikowano 5 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 To samo jest u mnie, góra jest lekko ucięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Próbowałem różnych opcji w ustawieniach programistycznych w samym AA lecz nic to nie daje... Ktoś ma jakąś radę>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian15 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Dnia 23.06.2019 o 18:49, Pharossg napisał: Witam. Mam Grand Scenica z 2014 r. i nie mogę uruchomić Android Auto w moim R_linku (w zalączeniu wersja). Jak podłączam telefon z AA przez USB do R-linka mam komunikat: Urządzenie USB nie jest obsługiwane. Czy ktoś wie w czym jest problem? Witam . I jak temat wyjaśniony bo mam to samo. Witam. Szukam kogoś z Wrocławia do ogarnięcia AA . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigmaxx Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 No i udało się ogarnąć Android Auto - wszystko ładnie zgodnie z instrukcją (zrobiłem przejściówkę, żeby w urządzeniu do odczytu OBD nie grzebać). Polecam, bardzo fajna sprawa, z tą różnicą do nowych pojazdów - że gniazdo USB nie ładuje Telefonu! Więc jak chcecie skorzystać na trasie to telefon naładować najpierw na maksa. Ekstra Uwaga! Nie każdy czytnik OBD potrafi wykonać kodowanie i skomunikować się z drugim CAN przeznaczonym dla Multimediów. Osobiście miałem pożyczony od kolegi VGATE SCAN OBD SCAN na Bluetooth (taki niebieski, lekko przeźroczysty) - i co bym nie robił nie dało się połączyć, chyba z 2 godziny się męczyłem próbując konfigurować połączenia.... i nic. W związku z powyższym kupiłem na szybko taki jak widziałem w jakiejś instrukcji (czarna obudowa, nalepka pomarańczowo granatowa - 5 diód i napis ELM327 Interface oczywiście na bluetooth) - procedura poszła w 15 sekund, reset R-linka i wszystko działa. Teraz kolejne wyzwanie - kamera cofania (opcje do aktywacji już znalazłem, kwestia kupienia części). Ogólnie jakby ktoś z śląska potrzebował pomocy, to jestem z Katowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rjb Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 (edytowane) Cześć. Piszę w kwestii ładowania telefonu którą poruszył kolega bigmaxx. Usb ładuje telefon ale tylko te które mają opcje szybkiego ładowania. Jak mniałem Sony Xperia Z5 bez szybkiego ładowania bateria leciała w dół jak szalona przejazd 400 km z załączonym AA i było po baterii. A jako że Sony mi się wysmykną na glebe i było po nim, więc zakupiłem Huawei P20 Lite z szybkim ładowaniem. Przy zakupie był to jeden z podstawowych warunków choć nie był to wybór stricte pod AA. I jakie było moje zdumienie gdy podczas tegorocznego wakacyjnego wyjazdu po podłączeniu w pełni naładowanego telefonu pod Rlinka żeby mnieć AA i przejechaniu 600 km cały czas było 100% naładowanej baterii. Tak więc jesli ktoś korzysta z AA i ma w najbliższym czasie zamiar wymienić telefon na nowy, w parametrach choćby na stronie mgsm.pl sprawdzi czy telefon nad którego zakupem się zastanawia ma opcję szybkiego ładowania. Pozdrawiam Edytowane 31 Października 2019 przez rjb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 A jesteś pewny że to chodzi o szybkie ładowanie? Nie wierzę, że R-Link coś takiego wspiera. Bardziej obstawiałbym, że Sony miało specjalną ładowarkę, które miała rezystor pomiędzy liniami D+ i D-, dzięki temu telefon wiedział, że współpracuje z ori ładowarka i ładował normalnym prądem. W przypadku podłączenia pod R-Linka wykrywał że to nie jego ładowarka i "dla bezpieczeństwa" ładował dużo mniejszym prądem, który nie wystarczał na naładowanie baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rjb Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 (edytowane) Sony zawsze się wolno ładowało z 220v też. A Huawei i pod 220v i pod r linkiem raz dwa się ładuje. Jakbym tego nie widział to bym nie pisał. Sam byłem tym faktem zaskoczony bo jechałem i jechałem google maps śmigało i spotify też a bateria full i nie padła tak jak soniacz, na takiej samej trasie. Edytowane 2 Listopada 2019 przez rjb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolnyispokojny Opublikowano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Cześć, Na wstępie chciałem podziękować założycielowi wątku za przetarcie szlaku w uruchamianiu android auto na r-link. A teraz do rzeczy, czy wśród forumowiczów znajduje się osoba, która stacjonuje w Krakowie i mogła by pomóc uruchomić AA w megance? R-link ma najnowsze oprogramowanie już wgrane. Pozostaje etap podpięcia się i odblokowania (nie mam kabli i oprogramowania). Proszę o info na prv. Jeśli chodzi o ładowanie telefonu. Ja osobiście nigdy nie miałem z tym kłopotu i na dłuższe trasy podpinałem tel (kiedyś Nexus 6, teraz Pixel XL) do USB, aby go właśnie ładować. Pixel XL jest na USB-c ale zwykły kabel USB-a do USB-c wystarcza do działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Na pewno @kaldach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolnyispokojny Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 A jeszcze mam jedno pytanie. Szukałem sporo w sieci ale nie mogłem znaleźć. Czy jeśli miałbym interfejs elm przez bluetooth to czy muszę robić fizyczne mapowanie pinów (czyli dokupić kabel i zrobić z niego adapter) czy może oprogramowanie interfejsu umożliwia taką zmianę kilkoma kliknięciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Fizycznie musisz zmienić piny. Nie ma czegoś takiego jak mapowanie. One są po prostu niepodłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi