Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Recommended Posts

Dnia 19.08.2017 o 22:22, Qbak napisał:

Jak dokładnie próbowałeś prze toolboxa to robić?

1. Włączasz MyRenault, tam wybierasz swoje auto, wchodzisz do R-Store, i wtedy powinna pojawić informacja o potrzebie aktualizacji. Klikasz ok aż pojawi się info, że należy włożyć kartę do komputera.

2. Odpalasz Toolboxa, wkładasz kartę i wtedy aktualizacja powinna się ściągnąć (ok 400MB) i wgrać na kartę.

3. Wkładasz kartę do auta, włączasz R-Linka, akceptujesz aktualizację. Pierwsza trwa kilka dobrych minut. Potem restart i aktualizacja coprocessora do Cana i jeszcze jedna aktualizacja już trochę krótsza. Restart i powinna być wersja 11.341

Witam wszystkich serdecznie,

Mam problem z pobraniem aktualizacji mojego R-Link'a nie wiem czy jest to spowodowane wiekiem auta że minęła już 3 letnia darmowa subskrypcja, ale nie mogę pobrać aktualizacji mam obecnie 11.317. Loguje się do MY Renault wybiera moje auto klikam przejdź do R-Link Store i nic tam nie ma ciekawego do kliknięcia. W instrukcji na stronie Renault.pl jest napisane: 

  • Zaloguj się na swoje konto MY Renault i otwórz pole „Aktualizacja” z R-LINK Store, aby sprawdzić czy dostępne są aktualizacje systemu.  

Takiego pola jak aktualizacja też nie mam;/

Może tj spowodowane tym że nie mam wersji R-Linka z ECO nie wiem. Jeśli ktoś może to proszę o pomoc i wskazówki. Jak zaktualizować R-Linka?

Pozdrawiam,

Wojtek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dnia 14.11.2017 o 18:11, sbmisiek napisał:

Szanowni Koledzy.

 Czy ktoś potrafi mi odpowiedzieć na pytanie czy do nowego Captura po liftingu jest możliwa aktualizacja R linka aby można było korzystać z Android Auto lub Mirror Link? Czy można to wykonać w jakimś serwisie Renaulta?

Pozdrawiam

Trochę odkopię, ale odebrałem niedawno nowego Captura i Android Auto działa (w mojej Megane z Rlink 2 nadal nie). Nic nie trzeba było dodatkowo ustawiać, jedyne co to zaktualizowało mapę i Soft przez my renault.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam,

To mój pierwszy post na forum dlatego najpierw witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Po ośmiu latach przerwy ponownie stałem się posiadaczem renówki (wcześniej clio I ph2 i clio II ph2) Megane IV Grandtour 1.6 SCe GT line, bez dodatków.

Teraz problem. AndroidAuto i nawigację Google uruchomiłem bez problemu i fajnie to działa.  Mam jednak jeden dość uciążliwy problem z głośnością komunikatów - są zdecydowanie za głośne. Przeszukałam to forum i inne ale nie udało mi się znaleźć informacji jak zmieniać ich głośność. Pomocy!

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 7.01.2018 o 19:02, WOJTEKRENAULT napisał:

Zaloguj się na swoje konto MY Renault i otwórz pole „Aktualizacja” z R-LINK Store, aby sprawdzić czy dostępne są aktualizacje systemu.  

Takiego pola jak aktualizacja też nie mam;/

 

 

5a99c04e6a9b8_Screenshot-2018-3-2R-Link.thumb.png.88115821c951f35a942a21812b484b01.png

Serwery raz działają raz nie a Toolbox potrafi się synchronizować na następny dzień, więc cierpliwości :-)

Edytowano przez Leszek3

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Cześć wszystkim!

 

Wczoraj spotkałem się z kolegą ebt25, który pomógł mi w aktywacji Android Auto w mojej M3. Jeżeli ktoś jeszcze zastanawia się nad sensem takiego zabiegu to... to niech przestanie :-D Nawigacja działa rewelacyjnie! Uważam, że nie ma lepszego rozwiązania, jeżeli ktoś chce mieć podgląd na natężenie ruchu, trasy alternatywne itd, niż mapy dziadka Googla. A jego obecność na ekranie naszego RLinka to wspaniała rzecz.

Polecam!

Jeszcze raz wielkie dzięki dla ebt25!

  • +1 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Hej, może ktoś z 3city potrafi wgrać AA :-) ?
I pytanie kolejne czy mając wgrane AA przy próbie aktywacji kamery cofania nie zdezaktywuje AA ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Aktywacja Android w Auto w R-Linku to żadna czarna magia. Trzeba mieć ddt4all i zmienić 2 piny we wtyczce OBD w ELM327, żeby mógł się komunikować z R-Link. Pół godziny roboty i działa. :-)

 

Poradniki:

https://docs.google.com/document/d/1IBDlq_Ten-jkCF9zVC-n9ISZchUngfiJ9JrrYgPVG1I/edit

https://www.gps-rlink.com/r-link-1/activate-android-auto-waze-on-r-link-1/

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam, jest ktoś z Częstochowy bądź okolic kto potrafi to ogarnąć w megane 3 ph3 ? Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Walczę, ale chyba u mnie się nie da. Nie mam opcji odpowiedzialnych za mirror.

Mam Rlink2 w wersji 2.18.919. Czy w serwisie zaktualizują mi na 3.xx żeby można było aktywować?

Edytowano przez kulca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Czy ktoś z Warszawy mógłby mi pomóc w temacie? Najnowszy soft to nie problem. Gorzej z kostką do obd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jak masz elma rozklej obudowę, dwa przewody we wtyku trzeba zmienić miejscami (przelutować) i śmiga.

  • +1 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Elm327 już do mnie jedzie. Będę próbował w takim razie. Dzięki za pomoc.

Edytowano przez przemekamag

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich.

Czy ktoś ze Szczecina jest i aktywuje mi AA w moim aucie. Jest to fluence z 2016 roku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam ponownie, jak się nazywa dokładnie ten kabel ? ( Megane 3 ph3,110KM 1.5 dCi )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

ELM327. Jaką macie wersję R-linka?

Edytowano przez kulca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 25.05.2018 o 19:53, przemekamag napisał:

Czy ktoś z Warszawy mógłby mi pomóc w temacie? Najnowszy soft to nie problem. Gorzej z kostką do obd.

 

Ja mogę - Wilanów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, TheOktik napisał:

 

Ja mogę - Wilanów

A wersję oprogramowania R-linka żeby aktywować Android Auto też jesteś w stanie zmienić? Jak w moim przypadku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sam to możesz aktualizować. Próbowałeś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Tak, kartę aktualizuję przez R-store średnio co 2 miesiące. Wersja R-linka cały czas 2.18

edit.

wersje miałem poprawną, to 2.18 to wersja GPS, rlink uaktywniony

Edytowano przez kulca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Cześć,

Przerobiłem cała instrukcję aktywacji Android Auto w R-link i problem polega na tym, że na samym końcu kiedy zmieniam już parametry na present (włączam tryb expert) oraz klikam Write ECU config wyskakuję informacja jak na załączonym zdjęciu.

Po czym resetuję R linka i niestety nic się nie dzieje ani nie pojawia android auto.

Czy ktoś wie co można jeszcze zrobić?

Pozdrawiam

IMG_20180605_111413_resized_20180605_111718096.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jest ktoś w okolicach Katowic kto odpali AA na megane III ph III ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jaką masz wersję R-linka?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 godziny temu, kulca napisał:

xxx

Podpinam się pod pytanie kolegi odnośnie Śląska.

Wersja R-link najnowsza jak na screenie:

 

IMG_20180611_201914_resized_20180611_082103864.jpg

lapka2.gif

REGULAMIN

5.13    Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To masz dokładnie tą samą co ja. Mi się nie udało na niej uruchomić, nie ma tych opcji co podane w poradniku.

Niech ktoś potwierdzi czy na tym sofcie powinno się odblokować.

Edytowano przez kulca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, kulca napisał:

To masz dokładnie tą samą co ja. Mi się nie udało na niej uruchomić, nie ma tych opcji co podane w poradniku.

A to dziwne. Ja otwierając ddt4all mam cały dostęp do możliwości aktywowania AA w R-linku lecz niestety mam windowsa 10 i nie wiem czemu nie wykrywa mi kabla. Mam ELM 327 OBD II przerobiony według opisu tzn 6 pin na 13 i 14 pin na 12. Ale ani przed przerobieniem ani po gdy podłączam elm327 do kompa to tak jakby nie mógł połączyć. Wszystkie sterowniki i inne zainstalowane poprawnie. Za każdym razem niepowodzenie 95. Pomimo że na samym programie pokazuje połączony.

Kabel kupiony z tej aukcji.

http://allegro.pl/interfejs-obd2-elm327-kabel-usb-diagnostyczny-i7363591083.html

Bez tytułu.jpg

Bez tytułu1.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wklejać zdjęć bezpośrednio do edytora. Wgraj lub dodaj zdjęcie z adresu URL.


×
×
  • Utwórz nowe...