Filip899 Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Witam Wszystkich. Problem wygląda tak: za każdym razem gdy uruchamiam silnik przednie wycieraczki raz przecierają szybę, wcześniej tak nie było. Jakieś pomysły ? Podpinałem pod komputer i żadnego błędu z tym nie było, a żeby to wyłączyć też nie znalazłem takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 A może masz ustawione w pierwszej pozycji na automacie, albo na czujniku z szyby - wtedy jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Auto z czujnikiem deszczu? Masz ten problem niezależnie od położenia manetki wycieraczek? Jeśli w pozycji 0 (wycieraczki wyłączone) również występuje to obstawiam, że gdzieś jest zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Nawet jeśli auto posiada czujnik deszczu, to po uruchomieniu silnika nie powinno machać wycieraczkami, chyba że szyba jest mokra i tenże czujnik coś wykryje. Sprawdzone w Megane II i III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 (edytowane) A dodatkowo W Megane 2 po każdym uruchomieniu silnika trzeba ręcznie aktywować "automatyczne wycieraczki" . W Megane 3 jest rozwiązane to inaczej. Edytowane 12 Września 2017 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip899 Opublikowano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Wycieraczki są ustawione na 0, wyłączone, szyba jest sucha jak pieprz. Kupiłem auto które wcześniej było bite, więc może coś z tym czujnikiem jest coś nie halo. Pytanie np gdzie jest ten czujnik deszczu ? Może gdybym go odpiął to by nie zachodziło te niechciane zjawisko. Jeszcze tylko mam zagadkę jeżeli chodzi o tryb wycieraczek jak są wyłączone to o jeden w dół. Ten tryb przerywacz wycieraczek, jakkolwiek bym kropelkę nie ustawił to wycieraczki machnął dwa razy i koniec (testowane w ulewy jadąc autem i drugi test lejąc wodę z myjki na dach, szybę przednią auta). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Czujnik jest za lusterkiem. Wyciągnij wtyczkę i sprawdź, ale to nie jest to. Ja prędzej podejrzewałbym przełącznik wycieraczek, czyli prosty szyfrator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Tryb przerywany w naszych autach z czujnikiem deszczu nie działa jak standardowy bez czujnika w innych autach. Kropkami ustawiasz czułość czujnika, a nie częstotliwość machania wycieraczek. Niesprawne działanie tego systemu może oznaczać brak żelu lub uszkodzony czujnik i nawet po jego odpięciu nie uzyskasz standardowej regulacji częstotliwości pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Wyłącz clipem lub maxiecu czujnik deszczu to wycieraczki będą pracować standartowo. Pierścieniem będziesz regulował czas przerwy pomiędzy wahnięciami i nie będą się uruchamiały podczas uruchamiania silnika. W opcjach trzeba zaznaczyć, że pojazd jest bez czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip899 Opublikowano 25 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 wybacz, ale co to ten clip ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Clip to program diagnostyczny stosowany przez serwisy Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip899 Opublikowano 28 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 no to chyba tylko aso zostało, bo wypiąłem wszystkie wtyczki w lusterku i dalej to samo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Znajdź kogoś z clipem albo maxiecu w okolicy i zróbcie jak pisał @aniewa kilka postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebianskaskurwoala Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Zostaw ASO na sam koniec, naprawdę, nie chcę obrazić nikogo kto tam pracuje, ale z tego co zauważyłem, to tam jest "zakaz myślenia" - trzeba postępować zgodnie z tym co wypluwa komputer, niezależnie od tego czy logika podpowiada tak, czy inaczej. Białystok to niemałe miasto, więc powinieneś kogoś sensownego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi