lol19pl Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 @Sarna1 Na automatach masz często tą samą chemię co na bezdotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Pewnie tak, ale ta piana ma niższe ciśnienie. Słyszałem ze najgorsze dla chłodnic klimy jest bezpośrednie walenie z lancy przez grilla na chłodnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pex12 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Dnia 25.06.2019 o 13:48, cegla11 napisał: mi po niespełna 3 latach (auto koniec września 2016) 52 tys przejechane zardzewiała chodnica z klimy. Masakra 500 zł nabicie bo było prawie 0,teraz do tego chłodnica + znowu czynnik A mnie pękło jakieś uszczelnienie węża doprowadzającego czynnik chłodzący. Efekt - pusty układ klimatyzacji. Auto na serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 (edytowane) Mi do przed wczoraj klima chłodziła jak wściekła. Jak tydzień temu mierzyłem temp. prosto z wylotu kratki pokazało mi 2,3 stopnia. Dzisiaj wsiadam jadę i słyszę że delikatnie syczy z kratek. Czyli brakuje czynnika. Sprawdzilem z kumplem gaz jest, sprężarka się załącza. Ciekawe ile czynnika ubyło i gdzie jest nieszczelność. Chyba że coś z elektroniką się podziało. Ale raczej wątpię. Jestem umówiony na poniedziałek na opróżnianie całego układu, sprawdzenie szczelności itp itd. Ale nie w ASO - o nie nie. Kolega polecił mi jakiś podobno bardzo dobry warsztat co zajmują się tylko klimą w Katowicach. Zobaczymy co się podziało No chyba że takie rzeczy obejmuje gwarancja. Wie ktoś może z Was czy podlega gwarancji np. przegniła czy też rozszczelniona chłodnica klimatyzacji?? Lub też jakaś inna nieszczelność?? Edytowane 26 Lipca 2019 przez lubowitz78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pex12 Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 U mnie była to naprawa gwarancyjna. Gość w ASO powiedział że naprawy związane z prawidłowym działaniem klimy podlegają gwarancji jeżeli ją jeszcze posiadasz, natomiast czynności konserwacyjne, odgrzybianie, itp, to już są płatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) Byłem poza serwisem w Katowicach obok Silesi. Są tam zaj...... sci magicy od klimatyzacji. Okazało się że uszkodzony był jeden z zaworów od nabijania klimy. Jak odkrecił korek to aż wystrzelił. Po jego wykręceniu okazało się, że były poszarpane te gumowe uszczelki na nim. No i 350 gram gazu poszłooooooo Całość wyszła mnie 560 zł. W tym 350 gram nowego czynnika za 350 zł, odgrzybianie za złotówkę, wymiana zaworka 14 zł i pełny serwis klimatyzacji za 200 zł. PS. Spytałem gościa czy chłodnica klimy mozeypo około 2, 3 latach zgnić. Powiedział że sama z siebie nie ma szans i żeby nie czytać i nie słuchać głupot. Oprócz tego była 20 minutowa próżnia oraz 10 minutowe sprawdzanie pod ciśnieniem czy trzyma i nic nie ucieka. Z ciekawości zadzwoniłem na serwis. I tak-najpierw kasują za podpięcie pod OBD 200 zł żeby sprawdzić co się dzieje. Gaz jeśli ubyło też nie jest gratis tylko 140 zł za 100 gram. I samo tylko nabicie czy też dobicie czynnika 290 zł. Zgroza. Ja jestem baaardzo zadowolony z usługi i z klimą będę jeździł tylko w tamto miejsce. Pozdrawiam Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez lubowitz78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla11 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 @lubowitz78 podaj adres tego serwisu, bo widzę ze ten "Śląski" w Mikołowie mnie naciągnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Chłopie omijać ten zakład gdzie byłeś szerokim łukiem. Ceny mają z kosmosu. Poza tym krętacze i oszuści jakich mało!!! Tu masz namiary na konkretnych kolesi: https://mapa.targeo.pl/in-plus-s-c-ul-chorzowska-73a-40-101-katowice~13811152/przedsiebiorstwo-firma/adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla11 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Jak u was wygląda sytuacja z zapachami z klimatyzacji? U mnie kilka tygodni temu zaczęło pachnieć szafą przez kilkanaście sekund zaraz po włączeniu klimy, po krótkiej chwili przestaje i dalej jest ok. Filtr kabinowy wymieniony w lutym, lecz dopiero dwa tygodnie temu pojechałem pierwszy raz na ozonowanie, które pomogło doraźnie, ponieważ zapach zaczyna wracać. Kupię i założę nowy filtr i pojadę jeszcze raz na ozon, pytanie czy pomoże i czy ktoś miał podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doesnt Opublikowano 5 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 rafa85, grzebałeś przedtem w klimie? Przy fabrycznie nowej klimie się nie dłubie tylko wymienia filtry. Tak wynika z mojego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 5 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Nic nie robiłem, tylko ozonowałem, nie wiem czy to podchodzi pod grzebanie nowa czy nie nowa, czyścić ją trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doesnt Opublikowano 5 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) rafa85 właśnie nie trzeba jak od nowości W poprzednim Clio od nowości i Twingo po pierwszym ozonowaniu, po jakimś czasie również pojawiał mi się ten problem. Tj. włączasz auto włączasz klimę i przez kilkadziesiąt pierwszych sekund czuć dziwny zapach. W innym samochodzie od nowości tylko wymiana filtrów 9 rok idzie i klima działa perfekcyjnie bez żadnych zapachów. Edytowane 5 Września 2019 przez doesnt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 5 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 No to mamy inne teorie na ten temat, bo klima przestaje być nowa w momencie jej uruchomienia, kiedy zaczyna się zbierać wilgoć, syf i inne bakterie. Filtr filtrem, ale w układzie są bakterie i grzyby. Dla własnego zdrowia i bezpieczeństwa powinno się dezynfekować układ raz do roku, wraz z wymianą filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi