tenczak13 Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Witam, wraz z moją drugą połówką szykujemy się do zakupu kombi. Pytanie brzmi czy laguna 3 w kombi z silnikiem 2.0 150km to oferta warta uwagi? Jeżeli tak, to na co mam zwrócić uwagę. Budżet jakim dysponujemy to 25.000zł. Liczę na obiektywne wypowiedzi Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Na to wszystko na co przy zakupie każdego innego auta. Silniki 2.0 dCi 150 KM a nie km - kilometrów, to wdzięczne silniki, jak są zadbane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Tylko ten budżet coś mały Ja w lipcu rozważałem taką, także kombi, też 2.0 dCi 150 KM, wersja Initiale, rocznik 2011.12 - ca. 40 kPLN. Na rynku królowały wówczas wersje lekko niższe - tj. Bose, one były lekko tańsze, ale też niespecjalnie - ten samochód trzyma cenę. Ja jej nie kupiłem, bo chciałem autko jednak młodsze, niemniej już prawie, prawie miałem Najbardziej mi szkoda silnika: 400 Nm, łańcuch rozrządu, raczej bezawaryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gery89 Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Teść kupił w 2011 w wersji bose, teraz jeździ nią szwagier, olej filtry zmieniane co 15 tyś, teraz ma coś koło 160-170 tyś przebiegu jedyna poważna usterka to wyciek z pompy wysokiego ciśnienia, sam żałuje że takiej nie kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenczak13 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 48 minut temu, konwil napisał: Tylko ten budżet coś mały Ja w lipcu rozważałem taką, także kombi, też 2.0 dCi 150 KM, wersja Initiale, rocznik 2011.12 - ca. 40 kPLN. Na rynku królowały wówczas wersje lekko niższe - tj. Bose, one były lekko tańsze, ale też niespecjalnie - ten samochód trzyma cenę. Ja jej nie kupiłem, bo chciałem autko jednak młodsze, niemniej już prawie, prawie miałem Najbardziej mi szkoda silnika: 400 Nm, łańcuch rozrządu, raczej bezawaryjny. Myślałem raczej o roczniku 08/09. Uważasz że warto się w to pchać czy poszukać czegoś innego z takim budżetem? Nie ukrywam jestem dość "napalony" na Lagune w kombi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gery89 Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 08/09 to będzie przed liftem. nie jestem pewny ale przed liftem chyba była inna nawigacja ta z płyta w schowku? Regulamin: pkt. 5.6, 5.7 Ludzie Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą Nikt was nie goni Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Wydaje mi się, że w tych pieniądzach będzie ciężko znaleźć dobrą Meganę (2010), a co dopiero Lagunę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenczak13 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Zmartwiliście mnie Panowie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Jeżdżę dwójką z ostatniej fazy z tym silnikiem. Mam od trzylatka. To co w niej wspaniałego to ekonomiczność. Mam już 253 tkm. Żadnych poważnych problemów nie miałem. W tej chwili będę wymieniał turbinę bo powoli zaczyna pływać na mocy. Styl jazdy mam dynamiczny. Mam po czipie z momentem ponad 400 kN. Jest jeszcze pierwsza dwumasa. Nigdy trójka mi się nie podobała, a i komfort jazdy odczuwam w nich niższy. Regenerowałem pompę i wymieniłem dwa wtryski, ale takie mamy paliwo. Ogólnie silnik jest bardzo udaną jednostką i nie mam żadnych problemów z DPF, chociaż głównie jeżdżę po mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 9 minut temu, pbet napisał: Wydaje mi się, że w tych pieniądzach będzie ciężko znaleźć dobrą Meganę (2010), a co dopiero Lagunę. Też tak sądzę. Natomiast nie wiem jak wersja przed liftem - ja rozważałem tylko tę konkretną, tzn. jeden egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenczak13 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 To pokusić się wersją przed liftem czy mierzyć w co innego ? 2 minuty temu, konwil napisał: Też tak sądzę. Natomiast nie wiem jak wersja przed liftem - ja rozważałem tylko tę konkretną, tzn. jeden egzemplarz. Dla przykładu http://moto.gratka.pl/tresc/renault-laguna-iii-skora-navi-alu-pdc-serwis-hands-free-oplaty-22799822.html#0a83f523a3cfe8b3,1 Chciałbym zaznaczyć że wydając te 25.000PLN chciałbym zamknąc się w kosztach początkowych do 3000PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 25 minut temu, tenczak13 napisał: Nie ukrywam jestem dość "napalony" na Lagune w kombi Pamiętaj, że emocje to przy zakupie auta bardzo zły doradca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenczak13 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 14 minut temu, pbet napisał: Nie papuguj. Zdaje sobie z tego sprawę, tylko problem pojawia się bo auta poszukuje już bite 2 miesiące i zawsze coś z czymś. Gubię orientacje. REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Na forum są/byli tacy co szukają i pół roku więc nie jesteś rekordzistą Może musisz zmienić kryteria, zejść z wymagań (rocznik, wyposażenie, model) lub podnieść budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 11 godzin temu, tenczak13 napisał: Dla przykładu http://moto.gratka.pl/tresc/renault-laguna-iii-skora-navi-alu-pdc-serwis-hands-free-oplaty-22799822.html#0a83f523a3cfe8b3,1 A zobacz jakie ceny są u dilerów: tu link. Rocznik 2009 kosztuje >25 kPLN. Jak pisze @pbet, nic na siłę; kupując auto ca. 10-letnie w tym segmencie i konkretnie ten model trzeba wydać trochę kasy. Ja wolałem segment niżej i młodsze, automatycznie pewniejsze (poleasingowe) - ale nie zniechęcam Cię do Laguny, bo to bardzo fajny samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi