Ryan Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Ok moje niedopatrzenie zastanawia mnie tylko czy ta gruszka nie powinna mieć w sobie zaworków - może to one przepuszczają paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelon Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Można by dać 2 takie zaworki jeden przed filtrem paliwa a drugi za filtrem.To są groszowe sprawy http://allegro.pl/uniwersalny-zawor-zaworek-zwrotny-paliwa-fi-8mm-i6591136712.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Można dać jeden (spokojnie wystarcza) można dać dwa. Ważne by DOBRZE uszczelnić połączenie, a jak wiadomo - twarde stare przewody paliwowe się nie uszczelniają. Zatem wymiana przewodów na gumowe, do benzyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryan Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) To może zmienić gruszkę na nową będzie bardziej orygynalnie A może najpierw wymienić fltr paliwa Edytowane 27 Listopada 2017 przez Ryan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Proponuje wymianę przewodów paliwowych, tak jak u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryan Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) blake Czy wymieniłeś tylko przewody z szybkozłączkami Edytowane 27 Listopada 2017 przez Ryan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Tak, wymieniałem przewody wszystkie łącznie z tymi dwoma do filtra paliwa no i do tego opaski zaciskowe porządnie ściśnięte. Problemem były brzęczące przewody paliwowe w - temp. Stąd ta wymiana, profilaktycznie tobie też polecam, może akurat pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryan Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 gdzie zakupiłeś potrzebne elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 W sklepie motoryzacyjnym. Te do filtra: http://allegro.pl/waz-przewod-igielit-zbrojony-pcv-fi-8mm-olej-1m-i6916593143.html?reco_id=7aefa457-d396-11e7-bb34-246e96321ab8 Te czarne: http://allegro.pl/przewod-paliwowy-waz-paliwa-zbrojony-8mm-i6560224263.html Pomierz dokładnie średnice otworu węża tego co masz teraz w samochodzie bo nie pamiętam czy to było 8 czy 10 i dobierz zaciski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryan Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 złączki od fitra rozumiem że wykorzystałeś powtórnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) Tam nie ma złączek. tzn tych opasek zaciskających, uciąłem od tych złączek co się wciska do filtra ten poprzedni wąż co był oryginalnie , odciąłem jego otoczkę bo się skłąda z 2 warstw i na to wcinąłem nowy wąż i dodatkowo opaską porządnie zacisnąłem. Dodam, że tak się ciężko wciskało, że musiałem sobie smarem troszkę pomóc, żeby ładnie się wślizgnął. Edytowane 27 Listopada 2017 przez blake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryan Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 zamówłem zawór jak radził camelon, jak pomoże to wymienie: Filtr, i przewody zastanawia mnie tylko jeden fakt Paliwo cofa się z pompy wysokiego ciśnienia przez filtr, gruszkę do zbiornika paliwa ? Wstawienie zaworka tuż przed pompa wysokiego ciśnienia spowoduje utrzymanie części paliwa w obwodzie pompy wysokiego ciśnienia Dlaczego paliwo się cofa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 bo zbiornik jest niżej w układzie niż reszta bebechów to się cofa. W benzynach zawór zwrotny zazwyczaj jest montowany w filtrze paliwa (który jest zazwyczaj za pompą) lub go nie ma? w rozwiązaniach typu filtr w pompie. Benzyna się nie zapowietrzy dlaczego? - nie wiem (domyślam się iż dlatego, że pompa jest montowana w zbiorniku, jest ciągle zalana i ciśnie paliwo od razu do rampy/wtryskiwaczy a w dizlu nie ma pompki w zbiorniku [dobrze mówię bo nawet nie wiem;d]). Stąd gdy pompa wysokiego ciśnienia nie będzie zalana to sama nie zassie paliwa (dobrze rozumuję?:D). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryan Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Według mnie montowanie zawory przed filtrem paliwa jest celowe w firmie Renault, ponieważ paliwo nie jest naj czystrze przyjnajmniej tak czyste jak po filtrze. Zawór zwrotny z gruszce jest delikatny i drobny więc łatwo się blokuje co daje efekt upuszczenia paliwa Dla wszystkich szukających przewody w kojej Megance z 2012 są plastkikowe o rozmiarze 10mm Mam pytanie praktyczne Jak przetnę plastikowy przewód to paliwo od pompy wysokiego ciśnienia wypłynie Po założeniu zaworka jak mam odpowietrzyć układ - tylko pompką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Nie mierz rozmiaru przewodu z zewnątrz całego obwodu tylko dziurkę, którą nakładasz na 'bolec'. Paliwko wypłynie, dobrze powycieraj i załóż wszystko w kupę, dobrze dokręć opaski i pompuj gruszką, aż będzie twarda i już nie będziesz mógł więcej. Potem włóż i wyciąg ze dwa razy pilota do panelu za każdym razem wciskając start, tak żeby nie odpalil, czyli bez sprzęgła, na 3-eci raz odpal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi