Renia08 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Pod kanapą jest tylko blacha, podnieś kanapę i odkręć pokrywę pompy, zobaczysz jaki hałas i szum stamtąd jest. Jedna masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 (edytowane) Wczoraj zabrałem się za drzwi i w końcu je wyciszyłem. Jaki będzie efekt sprawdzę dopiero w poniedziałek, bo wcześniej nigdzie się nie wybieram. Efekt na teraz to taki, że nie dzwoni blacha przy zamykaniu. Pozostał mi jeszcze materiał na podszybie, ale na razie nie mam natchnienia W tylnych drzwiach oprócz potrzebnych wtyczek mam dwie dodatkowe wpięte w boczek drzwi zapewne, aby się nie belątały i zastanawiam się, do czego mogły być wykorzystane Jedna czarna, druga biała po dwa piny. edit../ jedna być może, do oświetlenia w tylnych drzwiach, którego nie mam ... a druga? Edytowane 26 Marca 2022 przez elf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Czarna to może być do głośniczka wysokotonowego, biała tak jak piszesz do oświetlenia nóg z tyłu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Też w ostatnich dniach wyciszyłem parę przednich drzwi. Tylko płaciłem za to. Robiłem to w celu poprawy audio. Nie zwróciłem uwagi czy jest ciszej. Dodatkowo zostały włożone morel maximo ultra 165. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Może i do głośniczka, którego również nie ma Musiałem sprawdzić co to morel maximo. Teraz wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Ja po wyciszeniu przednich drzwi już nie narzekam na audio. Nawet na fabrycznych głośnikach. Basik jest przyjemny. Wycisze jeszcze tył żeby tez wydobyć dźwięk. I przy okazji będzie ciszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Tył wyciszony. Dołożone tweety na tył. Teraz gra prawie bosko "prawie" ? dużo zależy od utworu i jego jakości nagrania. Słucham muzyki przez Spotify, i tam jest bardzo dobrze chociaż bywa różnie. Są utwory, które masują klatkę piersiową i tyłek a niektóre pierdzą aż miło. Nie postarali się w studiu nagrań ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SilverGTA Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Odświeżę temat i podzielę się swoją ostatnią "modyfikacją". Guma jak i uszczelki jak wiemy - starzeją się i tracą swoje właściwości. Zdecydowałem się wydać trochę pieniędzy (bo uważam, że drogie są, ale nic równie dobrego nie znalazłem a tańszego) za to rezulat bardzo dobry. Otóż - wymieniłem uszczelki wewnętrzne drzwi. Nowe są bardziej mięsiste - faktycznie trzeba mocniej domykać drzwi (w CC czy cabrio to bez różnicy, bo dłuższe drzwi więc i moment większy) za to w trakcie jazdy slychać tylko szum - szum niestety z szyby a raczej szpary u góry co wielokrotnie przerabiane na forum, ale nic po za tym a zatem -> jest poprawa i to spora. Uszczelka: https://allegro.pl/oferta/uszczelka-wneki-drzwi-przod-l-p-do-megane-iii-mk3-12435676745 - pasuje kapitalnie. Jest nieco dłuższa (tak - jest rozcięta ale w końcu to zamiennik), ale z innych plusów: warga od wewnątrz nieco dłuższa więc głębiej okala i chowa brudną krawędź po starej uszczelce od wewnątrz. Ma to taki plus, że krawędzie tapicerowanych elementów: słupków czy podsufitki lepiej się chowają a także w końcu dobrze trzyma słupek A. Od zewnątrz widać, że grubsze toto, ale nie ma problemów z domykiem. Wymaga z pół godziny pracy, bo o ile stara lekko schodzi to tutaj trzeba się nasiłować, aby osadzić (blacha nie jest jednakowo gruba wokół). Polecam gumowy/silikonowy porządny wałek - łatwiej się dociska (jak ktoś robił audio i kładł wałkiem maty to ma narzędzie 😉 ). Cena zniechęca, ale u siebie na tył kiedyś będę musiał kupić, bo za lekko drzwi się domykają. Jedyne co jeszcze warte jest dokupienia to uszczelka pionowa na słubek B - wydaje mi się, że część hałasu bierze się z pustej przestrzeni stamtąd niż tylko z samej szyby. Co by nie powiedzieć - nie są to źle wydane pieniadze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi