lordboss Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Pamiętaj że sporą grubość powłoki zabiera podkład, jak leci lakier na lakier nie stosuje się podkładu tylko matowanie i jazda. stąd jak auto jest powtórnie lakierowane bez szpachli grubość jest taka a nie inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert.ch Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 @konwil Wartości typu 150um to mogą też być tzw. wpyłki. Jak lakiernik robi np. tylny błotnik, to musi zrobić i wpyłkę w drzwi, żeby kolor się nie odróżniał, szczególnie w jasnych lakierach. Co do szpachli - miałem w Focusie II szpachlę około 600um zrobioną przez bardzo porządny zakład. 5 lat od momentu zrobienia, dało się pod nią zauważyć delikatne pęcherzyki. Więc zakładam że porządnie zrobiona, będzie w porządku przez powiedzmy 8lat eksploatacji auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karads Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 przez pierwsze trzy lata zrobione ponad 50kkm a przez dwa kolejne niecałe 1900 km a w ostatnim roku co zrobił tylko 43 km , jak dla mnie trochę dziwne i teraz pytanie czy ktoś może nie skręcił licznika w zeszłym roku przed przeglądem i teraz przed sprzedażą gdyż 1950 km w prawie trzy lata tylko zrobić to bardzo dziwne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 18 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Auto z ogłoszenia,podejrzewam, bo nie widziałem pojazdu, stało dosyć długo nieużywane. Bardzo dużo osadu na podszybiu, korozja na śrubach, bardzo mocno utleniona pokrywa rozrządu... W komorze panowała duża wilgoć, czyli silnik nie nagrzewał wnętrza komory dlatego wilgoć nie odparowała. W tym roczniku, a szczególnie po takim niewielkim podanym przebiegu, wnętrze komory silnika powinno wyglądać "prawie" jak nowe, ale na pewno nie tak jak w ogłoszeniu. Mam w rodzinie Megane 2 i szczerze mówiąc komora silnika po przebiegu 150 tyś km wygląda o niebo lepiej i to bez większych zabiegów kosmetycznych. Edytowane 18 Maja 2018 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 18 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Moją Ci sprzedam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LICHU Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Oryginalna powłoka była nawet do 170. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi