darek5650 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Witam. Po wymianie filtra paliwa na nowy w serwisie, samochód odpala normalnie, ale po postoju w przewodzie paliwowym, koło gruszki pojawia się bąbel powietrza, jakieś 4-5 cm długości. Pompowanie gruszką, gruszka twardnieje, powietrze znika, samochód odpala bez problemu. Jak pozbyc sie tego powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Witam. Jakiej marki jest filtr paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebianskaskurwoala Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Ja miałem bąbelki zarówno na filtrze oem jak i na depphi. ASO mówiło, że ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek5650 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Filtr orginał marki Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Przed wymianą filtra, bąbla nie było? Prawdopodobnie wadliwy montaż filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 7 godzin temu, darek5650 napisał: Jak pozbyc sie tego powietrza? Uszczelnić ponownie połączenia, które były rozłączane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Witam. Przy którymś filtrze, nie pamiętam niestety marki dodawali też oringi do końcówek przewodów. Co do ponownego uszczelniania połączeń: A co jeśli lewe powietrze bierze z podgrzewacza paliwa, gdzie zawsze są zakładane nowe oringi? Edytowane 23 Stycznia 2018 przez bacablue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek5650 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wymienial serwis, oringi też podobno wymieniali. Samochód pali i po filtrze nie ma bąbelków powietrza, tylko między gruszką a filtrem. I zawsze ten bąbel jest jednego rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wygląda na konieczność wymiany gruszki - uszkodzone zaworki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 U mnie też jest w tym miejscu, chociaż nie codziennie. Założyłem zaworek zwrotny do filtra, ale nic to nie zmieniło. Ewidentnie zasysa na filtrze, do pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek5650 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Przy uszkodzonej gruszce były by inne objawy. Paliwo by sie cofało, przewód byłby pusty. Bąbel powietrza idzie od filtra i jest caly czas taki sam. Nie powiększa się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Masz wszystko w porządku a ten bąbel świadczy tylko o tym, że gruszka nie pozwala na cofnięcie paliwa. Normalne, że paliwo pod własnym ciężarem trochę się cofnie i stąd ten bąbel. Samochód dobrze odpala, jedzie to nic nie grzeb w przewodach bo tylko biedy narobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 U mnie na ruchu widzę że bąble od czasu do czasu poleca, tak że podejrzewam że to świeże zasysa. Ciekaw jestem jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WAZI Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Kolega aniewa ma rację . Nic nie grzeb bo narobisz sobie roboty . Jeżeli filtr jest oryginalny austriacki, nie chiński i podczas pracy silnika nie ma bąbelków to ten bąbel na dolocie ze zbiornika może być i to jest norma(zniknie zaraz po uruchomieniu i pojawi się po zgaszeniu silnika), natomiast nie może być powietrza od filtra do pompy paliwa zarówno na postoju jak i podczas pracy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 U mnie też jest taki sam pęcherz. Popieram to co pisze kolega aniewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi