makin23 Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 2.0 Tce 180 instalacja BRC SQ 32 , strojone było w warsztacie a później mechanik podłączył laptopa i zrobił 4-5 kilometrów pewnie wtedy dostrajał w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 2.0TCe potrzebuje reduktora o odpowiedniej mocy, jeśli został dobrany na styk to może się tak dziać, ze przetłacza się na Pb przy depnięciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Reduktor mam BRC Genius MAX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Też mam Genius MAX w 1.4TCe~162KM, kumpel ma Oplu Zafira 1.4T~160KM, teoretycznie ten reduktor ma obsługiwać moce do 240kW = 326KM, więc to raczej nie reduktor, tak jak pisałem zatankuj do pełna i sprawdź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piccolo Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Dodatkowo - ustawienie na 4-5 kilometrowej trasie to takie trochę druciarstwo. Owszem jak kumaty gazownik to mniej więcej się wstrzeli, ale może być i tak że po 100km na lpg już będą widoczne spore odchyłki (15% i więcej) i zaczną się cuda o których piszesz. Na Twoim miejscu podjechałbym do zakładu żeby sprawdzili mapę (zrób sobie fotkę przy okazji i wrzuć) Będziesz wiedział czy problemem nie jest to co w 90% przypadków - złe strojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Sprawdź filtr fazy ciekłej - przy nowej butli może być niezły syf, nawet po 2tyś. km. Obstawiam złe wyregulowanie, chociaż przy BRC monterzy mają to w ... poważaniu. MĘCZ PAPRAKÓW, NIECH TO ZROBIĄ. Edytowane 28 Marca 2018 przez deku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Generalnym dystrybutorem instalacji BRC w Polsce i centralą jest Czakram Tarnów, mają u siebie mobilny serwis, który jeździ po Polsce i zajmuje się tego typu problemami. Instalację masz na gwarancji i jeśli pochodzi ona z dystrybucji Polskiej Czarkamu Tarów masz taką wizytę serwisu mobilnego bezpłatnie ! Chłopaki z serwisu mobilnego mają na samochodzie wszystko co potrzeba do solidnego zestrojenia instalacji BRC, łącznie z sondą szerokopasmowa AFR, nie mają jedynie hamowni ze sobą Instalacje BRC SQ32 są w RS-ach 2.0TCe 250KM i wszystko działa bez problemów. @makin23 jeśli będziesz chciał kontakt do konkretnych osób z Czakramu pisz do mnie na PW. Znam dobrze dyrektora Technicznego i ludzi, którzy stroją tam instancje BRC, ja i moja rodzina oraz znajomi gazowali tam i stroili sporo aut niektóre z hamownią włącznie i wszystko działa w najlepszym porządku. Edytowane 28 Marca 2018 przez witman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Dzięki za podpowiedzi , byłem u nich kilka dni temu coś pozmieniali w programie i na razie problem przełączania na benzynę zniknął . Lecz nie uporali się z innym problemem mianowicie przy jeździe ze stałą prędkością 50-65 km/h wyczuwalne jest delikatne ( bardzo delikatne ) poszarpywanie/przerywanie auta powiedzieli że pewnie jakaś cewka jest już na wykończeniu i stąd te objawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Nie mogą sprawdzić czy w momencie poszarpywania nie ma wypadania zapłonów ? co to za instalatorzy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 http://www.egp.pl/ Ci magicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Gorszego miejsca nie mogłeś sobie wybrać. Brc to też strzał w kolano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Blisko 20lat jeżdżę na LPG i zawsze miałem w swoich autach BRC, obecnie mam BRC SQ32 w dwóch 1.4TCE~160KM strojone kompleksowo na hamowni, a w mojej rodzinie są jeszcze 3szt. Znajomi i klienci również jeżdżą na BRC i nikt nie narzeka, większość instalacji zakładana w Czakramie Tarnów. Prawda jest taka, że większość instalatorów nie ogarnia ustawień i oprogramowania BRC i wolą zakładać tańsze, prostsze i mniej zaawansowane instalacje, jak już pisałem wcześniej silnik 2.0TCe 250KM bez problemów jeździ na BRC SQ32, trzeba tylko doświadczenia, praktyki i wiedzy jak zestroić. @makin23 wysyłam Ci kontakt do ludzi z Tarnowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Znam Softy do brc, robię te instalacje na codzień, wiem ile oferuje konkurencja i jak dobrze rozwinięte ma algorytmy. Brc nie ma zalet, dodatkową wadą jest cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Jednak moje wieloletnie doświadczenia z BRC oraz moich znajomych i klientów są jak najbardziej pozytywne, również co do trwałości podzespołów, mobilny serwis BRC właśnie jest po to, aby poprawiać błędy niedouczonych instalatorów. A instalatorzy związani ze Stagiem zawsze będą narzekać na BRC Edytowane 30 Marca 2018 przez witman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linka13 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Dnia 3.03.2018 o 10:51, makin23 napisał: Wczoraj miałem taką sytuację : jadę autem z prędkością około 50 km/h na 3 biegu zaczynam gwałtownie przyspieszać ( wyprzedzałem ) aż tu nagle auto przełączyło się z LPG na benzynę jaka może być tego przyczyna? Witam! Odkopuję temat ponieważ mam identyczny problem z wypadaniem LPG na Pb przy depnięciu powyżej 3,5tys.obr. Megane II ph I 2.0 instalacja nowa- ok. 1500 km. Dodam, że byłam już z tym problemem tam gdzie montowali gaz, lecz niestety podczas przejażdżki z panem instalatorem i podpiętym komputerem problem ani razu nie wystąpił. Jedyne co pan stwierdził, to uszkodzony termostat, bo temp. rosła tylko do 70stopni a potem spadała do ok. 50 (przy przyspieszaniu musiała spadać poniżej 30 i dlatego zrzucało na gaz). Potem wizyta u mechanika (oleje itp) i poprosiłam o wymianę termostatu- stwierdzili, że nie jest zepsuty, bo w aucie jest ciepło i nie wymienili. Faktycznie problem na chwilę zniknął i pojawił się ponownie przedwczoraj. makin23- udało Ci się znaleźć przyczynę tego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi