konwil Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 @zicohaos - wg mnie tyle to powinno kosztować z pompą. Wymieniałem kilka lat temu w Megane II 1.5 dCi w warsztacie sygnowanym logiem Bosha, gdzie kosztowało to wówczas ca. 800 zł. Zdaję sobie sprawę, że to jest lekko inny silnik, niemniej aż takich różnic być nie powinno. A może sprzedające ASO zaproponuje Ci dobrą cenę - czasem mają promocje na takie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ja wciąż proponuję negocjować. Sprzedają auto w którym trzeba zrobić rozrząd więc niech go zrobią w ramach negocjacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicohaos Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 zgadza się, tak zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 No, jeśli prawdą jest, że auto wyjechało z salonu ok. 30 marca 2012, to po tej dacie a i bezpośrednio przed nią - Autoryzowana Stacja Obsługi nie powinna sprzedawać samochodu bez zmienionego rozrządu, czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Rozrząd w ASO między 1500-2000zł. Wersja przed liftingiem, do weryfikacji rocznik czy czasem nie 2011 - może być z początku 2012. Cena dobra za taką wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicohaos Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 zastanawiam się nad faktem haku holowniczego, czy aby nie ze szkodą dla silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Tym bardziej, że zegar tyka i interwał jest wg mnie trochę przeciągnięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Nie, to diesel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Wiem ale jest już na granicy 6 roku według daty. Dodatkowo nie ma słowa "bezwypadkowy" więc pytanie co było i jak/gdzie zostało naprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Odpowiedziałem na pytanie o hak, ale odpisałeś za nim wysłałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 A spoko ja bym chciał mieć hak, wtedy woziłbym na nim rowery zamiast na dachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicohaos Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 w serwisie powiedzieli że bezwypadkowy, fakt nie napisali tego :( muszę jutro zadzwonić i upewnić się w tym i owym kataryniarz, dziękuje ;) cały czas myślałem o 1.4 TCE ale zainteresowała mnie ta oferta........zastanawiam się tylko czy w 1.5 dCI jest duża różnica in minus względem dynamiki w stosunku do 1.4 TCE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Diesel będzie miał większy i niżej dostępny moment. W codziennym użytkowaniu moment jest trochę ważniejszy od mocy np. podczas wyprzedzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Musisz się przejechać i sam ocenić. Moment obrotowy w dCi robi swoje, przyjemnie się jeździ, ale rzeczywistości nie oszukasz, TCe jest szybsze. Jako przykład podam Ci 1.6TCe 163KM w Qashqaiu - wrażenie z jazdy testowej takie, że auto "nie jedzie", nie czuć zupełnie mocy chociaż w rzeczywistości auto lepiej przyśpiesza od mojego dCi 110. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicohaos Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 najważniejsze żeby był w dobrym stanie technicznym, jeśli przebieg jest autentyczny i wymienię rozrząd to czego mogę się spodziewać w niedalekiej przyszłości? mam na myśli "niespodziewane" wydatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi