Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Dołożenie świateł pure vision led


Recommended Posts

  • 2 miesiące temu...

Jakieś nowości z Pure Vision? Ktoś zmienił jeszcze?

Dnia 27.05.2019 o 07:54, bziku123 napisał:

Jakieś nowości z Pure Vision? Ktoś zmienił jeszcze?

 

Odpowiadając na Pana wiadomość informuje że zakup świateł LED PURE VISION możliwy jest tylko podczas konfigurowania auta u sprzedawcy. Ten typ reflektorów występuje tylko w wersjach INTENSE, GT LINE, R.S.. Nie jest możliwe zamontowania takich lamp w późniejszym terminie. Odpowiedź z ASO ,gdy zapytałem o zakup lamp, tylko lamp z pełnym osprzętem . 

Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 29.05.2019 o 05:45, sadisticescape napisał:

X

No tak tylko mam 5 kabli A nie 6 i nw czy pyknie skoro mam 5 , i od czego ten 6 

lapka2.gif

REGULAMIN - 

5.13    Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01

Link to postu
Udostępnij na innych stronach

6 kabel jest od tego, że auto się wita z Tobą, wystarczy podciągnąć dwa kable do UPC pod maską po prawej od akumlatora do czarnej wtyczki i tyle. to jest informacja do lamp że jak auto rozpozna karte blisko to wtedy auto zacznie się "witać" z Tobą

ale nie jest to potrzebne do prawidłowego funkcjonowania tych lamp. 

inaczej, chodzi o to że bez 6 pina jak auto Cię wykryje blisko to zapali całe lampy, a oto w tym chodzi żeby sama obrysówka dzienna się zapaliła, mam nadzieje że napisałem w miare sensownie i wiesz o co mi chodzi. 

Dnia 29.05.2019 o 07:15, bziku123 napisał:

No tak tylko mam 5 kabli 

zapomniałem zacytować tam wyżej odpowiedź masz

a co do tego czy zapali całą lampę czy nie myślę że jest to tak konkretna pierdoła, że ciężko to brać za argument na nie przy zmianie lamp, pozdrowionka 

Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 29.05.2019 o 13:35, sadisticescape napisał:

X

Aaaa ja nie mam pojęcia o elektronice auta także tego nie zrobię 

lapka2.gif

REGULAMIN - 

5.13    Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01

Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 29.05.2019 o 17:09, bziku123 napisał:

X

jak wspomniałem nie trzeba tych kabli dokładać, są po prostu gadżetem te powitania. a do wpięcia wtyczki nie musisz mieć pojęcia, nawet jakbyś starał się z całych sił to wtyczki nie pomylisz bo się nie da ;)

lapka2.gif

REGULAMIN - 

5.13    Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01

Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 30.05.2019 o 01:33, sadisticescape napisał:

X

Wiem wiem , tylko mowa o tym, że ciągnąć kable aby  było powitanie,   fakt gadżet drobny , ale oko po zmroku cieszy hehe

lapka2.gif

REGULAMIN - 

5.13    Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01

Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 2 miesiące temu...

W Scenic IV są wiązki 6 i 7 pinowe (kierunkowskaz w lampie). Po podpięciu lamp LED różnica jest taka, że w 6 nie świecą dzienne przy włączonych mijania, a w 7 świecą razem. Reszta działa bez problemu. Natomiast w jednych i drugich po zamianie nie działa powitanie (w lampie bez LED działa powitanie w wiązce 6 i 7). Czy "powitanie" trzeba dla lamp LED aktywować?

Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Do UPC to można pociągnąć telewizje z internetem :rolleyes:

Sprawdziłem jeszcze raz i i bez znaczenia czy 6 czy 7 pin - lampa LED dział tak samo, czyli wszystko działa bez powitania.

Nie bardzo widzę sens przy 7 pinowej wtyczce ciągnąc kabel z UHC do 7 pinowej lampy. Stad pytam czy ktoś miał taki problem i czy ewentualna aktywacja ddt4all lub clip załatwiła sprawę.

Sprawdzę opcje w ddt4all. Z pomiarów przy "powitaniu" napięcie idzie na pin od postojowych (i na całej wtyczce) tak samo jak przy włączonym silniku, ale lampka się nie zapala. 

Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, gochu napisał:

Sprawdziłem jeszcze raz i i bez znaczenia czy 6 czy 7 pin - lampa LED dział tak samo, czyli wszystko działa bez powitania.

Czyli normalnie świecą dzienne ledy jak się jedzie na mijania?

Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak, przy mijania  LEDy świecą normalnie tak jak w zwykłych lampach (czyli na mniejszej mocy niż dzienne). Za pierwszym razem sprawdzałem w pełnym słońcu i nie widziałem aby świeciły w porównaniu do dziennych. Później wieczorem sprawdziłem i dzienne LED świecą mocniej, jak świecą mijania to LED świeci słabiej (tak jak na postojowych).

 

Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Może w Megane. W Scenic nie jest plug and play. Sprawdziłem w dwóch autach jeden wiązka 6 (2017) drugi wiązka 7 (2018) i powitanie działa w obu, ale po pod podmianie jednej lampy na LED powitanie w niej nie działa, reszta funkcjonuje. Skoro 7 pin jest od powitania, to dlaczego działa powitanie w 6pin zwykła lampa? Przy powitaniu idzie napięcie na kabel od świateł postojowych, zwykła lampa to zapala, LED nie. Może różnica jest w przetwornicy? W wiązce na 7 pinie cały czas jest napięcie w okolicy 12,7V niezależnie od rodzaju załączonych świateł. 

 

W weekend testowałem dokładniej okazuje się, że przy przełożeniu obojętnie czy 6 czy 7 pin lampy działają jednak nieprawidłowo. Wcześniej podmieniałem jedną lampę przy włączonych światłach i działało OK, ale teraz wyszło, że po zgaszeniu silnika, zamknięciu auta i ponownym zapłonie dzienne i postojowe same się nie włączają. Dopiero po kilkukrotnym przełączeniu z 0 na mijania i po kilkunastu sekundach od zapłonu lampy się palą (mijania i drogowe działają od razu). Efekt jest taki sam dla wiązki 6 i 7 przewodowej. Jak już lampy dzienne świecą, to po zamknięciu auta światła "żegnają się" tak jak to ma miejsce normalnie. Czyli teoria, że 7 kabel jest od powitania odpada. Nie wiem co to jest, ale wydaje się jakby była tam jakaś "pojemność" , że po podłączaniu 1:1 lampy LED potrzebuje ona dłuższego czasu aby się zapaliły dzienne (+ zmiana rodzaju świateł, bo same się nie wskrzeszą).

Zmieniając w ddt4all rodzaj lampy z LED na halogen (tylko taką opcję widziałem) - lampy startują po odpaleniu prawidłowo, ale nie ma powitania i pożegnania światłami (przód i tył), palą się tylko lampki pod lusterkami.

Jakby ktoś kto ma full LED mógł wrzucić co ma w ddt4all w Light -Configuration to można by porównać czy są jakieś jeszcze różnice.

Przy okazji zobaczę czy w clipie są jakieś możliwości zmiany rodzaju lampy.

 

Edytowane przez gochu
Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!