mireczek01 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Jesteś z Poznania to na OLX zamów gościa z CLIPEm. Umów się, niech podjadą do samochodu i zobaczą co w elektronice piszczy. Ten map sensor co dałeś na zdjęciu, to końcówka wpadła do środka? Bynajmniej podjedź na jakiś szrot w Poznaniu i za parę groszy go dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeMan Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Tak końcówka wpadła do środka niestety. Właśnie już znalazłem kontakt do tego gościa także będę musiał się umówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeMan Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Witam, piszę dla przyszłych poszukiwaczy problemu. Otóż jak pisałem wyżej pojawiał się ten komunikat o blokadzie kierownicy. A problem tkwił jednak w pompie paliwa... Wytopiła się kostka, piny się poodginały i nie było styku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 37 minut temu, WeMan napisał: A problem tkwił jednak w pompie paliwa... Pierwszą rzeczą, którą powinieneś sprawdzić było ciśnienie paliwa odpinając wężyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeMan Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Takie gadanie już po fakcie do niczego nie prowadzi... Ja się nie potrzebnie zasugerowałem tym komunikatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdomel2 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 POMOCY! mam megane 2, 2006 rocznik 1,6 silnik benzyna. Wyskakuje STERING LOCKING lub STERING NOT LOCKING. Zaczęło się to wszystko od wymiany skrzyni i sprzęgła na nowa. W trakcie jazdy na autostradzie wyskoczył mi 2 razy błąd ze ESP nie działa - mam jechać do serwisu - włączył się trojkat od ESP, klucz i silnik. Auto się wyłączyło, nie za pierwszym razem poprawiłem masę na aku i odpalil, za drugim razem ściągała mnie laweta. Na drugi dzień auto odpaliło, pochodziło... dodatkowe objawy, na luzie obroty silnika spadały do 600 poczuł gasł - silnik nierówno pracował, po probach wlaczenia raz działa dobrze raz nie. Aż padł na amen. I STERING not locked - włączały i wyłączały się wentylatory i LOW BATERY caly czas - na zmianę ze STERING. czytam te forum i próbuje wszystkiego co tu jest napisane. Moduł UPC wyczyszczony, sprawdzone bezpieczniki, akumulator podmieniony na lepszy, blokada kierownicy wymieniona, fotel przesuwany to tu to tam, sprzęgło z hamulcem wciskane, elektryk poprawił elektrykę, poizolowal kabelki po wymianie skrzyni, karta się łączy, na komputerze nie ma błędów.... żadnych! nikt nie jest w stanie mi pomoc nie wiem co jeszcze można sprawdzić.... bez auta nie mogę fonkcjonowac, PROSZĘ O POMOC! ps. Wszystkie problemy zaczęły się od wymiany po raz kolejny skrzyni biegów. Auto po awarii stało ok 2 tygodnie nieużywane, po zmontowaniu wszystkiego zaczęły się te cyrki. Auto stało na dworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Była wymieniana skrzynia, sprawdź czy gruby przewód masowy przy skrzyni porządnie dokręcili. Jeżeli nie to to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Powinieneś sprawdzić, czy obroty nie spadły za przyczyną problemów z zasilaniem listwy wtryskowej w paliwo tak jak było u @WeMan . Pozostałe komunikaty są związane z obniżeniem napięcia przy włączonym silniku. ESP się sam wyłącza poniżej 13V, ale to wynika z za niskich obrotów silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolaRose Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Panowie, help Renault megane 2, rok 2005 silnik 1.6 Po wciśnięciu przycisku start/stop zapalają się kontrolki i słychać kliknięcie ale auto nie odpala, nie dzieje się nic. Potem świeci się ikonka serwisu i komunikat "sterring not locked/sterring locked" Auto pierwszy taki numer zrobiło po myjni, wróciło na lawecie pod blok i po 2 godzinach odpaliło normalnie. Myślałam że coś się zalało i wyschło. Kilka dni było ok. Później znowu ta sama sytuacja, próbowaliśmy nawet popchnąć, dusił się silnik ale nic z tego, jak je próbowaliśmy popchnąć to przestało działać wspomaganie kierownicy. Stało 2 tygodnie pod blokiem (długi weekend, czekanie na mechanika) i nic. Pojechało znowu lawetą do mechanika (i tu już wspomaganie działało przy wypychaniu z parkingu) i po zepchnięciu na warsztat odpaliło od razu, nawet nie zdążyli nic zrobić 🤷🏻♀️😅 Na komputerze nawet żadnego błędu nie było, nic mechanik nie znalazł. Po jednym dniu od "naprawy" znowu to samo. Nie odpala i ten komunikat. Co to może być? Coś od blokady kierownicy? Takie info znalazłam na różnych forach. Za chwilę więcej zapłacę za lawety niż to auto jest warte, mam dosyć a nikt nie wie co jest nie tak 😠😠, strach tym gdziekolwiek pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi