Badboy277 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Witam posiadam 1.5 dci 110km w Tym silniku odma jest razem z pokrywą zaworów czy ktoś sprawdzał stan membrany i czy trzeba zdjąć całą pokrywę aby sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Witam. Idzie rozpołowić sam zawór odmy. Coś cienkiego i podwadzić dekielek. U mnie odma cała i elastyczna. Przegląd przy 169 000 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badboy277 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 21 godzin temu, bacablue napisał: Nie papuguj. Dziękuje jutro sprawdzę nie wiedziałem że idzie REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Napisz jak Ci się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milorddd Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Ja poradziłem sobie przy pomocy noża. Trzeba podważyć z jednej potem z drugiej strony i się rozpoławi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Tutaj masz wprawdzie od benzyniaka ale obudowa jest prawie identyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Odkopie temat, Czy ktoś z Was wymieniał zawór - właśnie w wersji zintergrowanej z pokrywą? Rozumiem że opcje są dwie: - komplet odma z pokrywą - podmiana membrany i sprężyny od nowej części (np odmy niezależnej od pokrywy). Swoją drogą to, dostępność kompletnej odmy niezintergrowanej z pokrywą jest duża. Natomiat nigdzie nie widziałem w sprzedaży pokrywy z odmą... Orientujecie się jakie koszty zakupu nowych ww. części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 50 minut temu, fryc napisał: Czy ktoś z Was wymieniał zawór - właśnie w wersji zintegrowanej z pokrywą? Trwałość zaworu odmy olejowej to ok. > 300.000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 11 godzin temu, Andrzej-2010 napisał: Trwałość zaworu odmy olejowej to ok. > 300.000 km Dziś wpuściłem wąż odmy do butelki - zobaczymy czy/ile oleju się dostanie. Przepustnice i dolot mam zaolejoną, szukam przyczyny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 7 godzin temu, fryc napisał: Przepustnice i dolot mam zaolejoną, szukam przyczyny ... Auto masz od nowości? Sprawdź ; Mokry intercooler i odma - stan filtra powietrza, - stan i szczelność wszystkich wężyków, - stan membrany w zaworze, - szczelność układu dolotowego, a w szczególności w okolicach intercoolera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luktal Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Czy w 1.5 dci 106KM to jest jedyna odma? U mnie odma na pokrywie zaworów podłączona jest z rurą za filtrem powietrza, nie widzę za to połączenia ze skrzynią korbową - czy ona jest zorganizowana wewnętrznymi kanałami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sceniol Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 W dniu 25.04.2019 o 09:48, luktal napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 Nie wiem po co wklejasz cytowanie całości a swojej odpowiedzi nie dajesz - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Tak na szybko, to ciężko mi sobie przypomnieć silnik z innym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi