filolog10 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Wszystkie szyby oryginalne, przednia, boczne - wszystkie. Prawe drzwi są wymieniane, wydaje mi się, że są przezbrajane z drzwi oryginalnych, które zostały pogniecione - uderzenie gdzieś w okolicy progu. Szyby w 4 drzwiach wszystkie mają te same numerki. Maska, nie wiem ale chyba pochodzi od innego auta o tym samym kolorze lakieru. Są ślady majstrowania przy zawiasach i przy podpórce maski. W każdym razie nie ma żadnej różnicy w lakierze. Samochód był kupiony w Belgii i tam po raz pierwszy zarejestrowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebianskaskurwoala Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 To aż dziwne, że skoro ktoś sobie zadał trud, żeby wymienić maskę używaną, zamiast malowania, to że nie wymienił deski. Różnica między używaną, a naprawianą deską to pewnie z 500 zł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 aleście się uczepili tej deski xD Nie wiecie czy robiona czy oryginalna :F U mnie w sceniku jak dobrze popatrzysz to też widać te odcięcie (pod odpowiednim kątem). Też mam robioną deske ?;p musze walnąć fotkę i zobaczyć jak na focie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zdejmij boczną osłonę deski tak jak na zdjęciu. Zdjęcie jest z megane II, nie wiem jak dokładnie, ale pewnie w III jest podobnie i zrób zdjęcie (i wklej) czy widać nałożoną dodatkową warstwę, która w tym miejscu powinna być zagięta. Zobacz jak wygląda w tym miejscu klejenie. Może ktoś by wrzucił dla porównania zdjęcie tego miejsca z megane III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotis Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Mireczek01 ma rację. W przypadku naprawy konsoli nowy materiał jest przeważnie naklejany na stary i można to zauważyć po zdjęciu niektórych elementów z deski. W scenicach III również widać gdzie znajduje się poduszka, miałem 4 szt. z różnymi silnikami, wszystkie były sprowadzone z Francji przeze mnie osobiście i wszystkie miały delikatne uszkodzenia typu drzwi do wymiany bądź uszkodzony próg. Żaden nie miał wystrzelonej poduchy i na każdej desce widać było miejsce poduszki pasażera. W tej chwili mam dwa sceniki III (jeden w wersji xmod i granda) i również widać ślady gdzie jest poduszka. I jeszcze jedno odnośnie karty, z tych 4 sceników sprowadzonych przeze mnie z Francji tylko jeden miał 1 kartę pozostałe po 2 szt. Ten co miał jedną kartę miał uszkodzony przedni zderzak i intercooler - poduchy, lampy, chłodnice, belka całe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebianskaskurwoala Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Może i w scenicach widać, ale w megane nie widać. Imo nasza pomoc zdalna się wyczerpała i najlepsze, co teraz można zrobić to udać się do ASO. Wiadomo, że wiedza tych mechaników to zazwyczaj dno dna, ale z drugiej strony widzieli tych aut już tak dużo, że bez najmniejszego problemu potwierdzą czy jest to poprawny wygląd deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Ludzie lanie wody bez sensu. Najprostsze możliwe rozwiązanie - jedziesz na komis i oglądasz inne Meganki dla porównania. Albo do ASO - pewnie będzie jakaś na placu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi