rasta9500 Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Witam serdecznie, otóż zacznę od małego nakreślenia swojej sytuacji. Jestem szczęśliwym posiadaczem Megane IphII z 2002r od 8 lat - szczęśliwym dlatego, że jeżeli już nawaliła to potrafiłem sobie sam poradzić z jej "fochami". Nadmienię, że silnik 1.9 dCi. Odłożyłem trochę gotówki ( +/- 20 kafli - dużo nie dużo :( ) i chciałbym przejść o level wyżej można powiedzieć, że nawet o 2 wyżej, ponieważ interesuje się wersją III . Z racji tego, że jestem mega zadowolony z obecnego silnika ( podsumowując obecny przebieg to 350tyś - nadal rośnie , spalało różne jakościowo paliwo ) generalnie złego słowa nie dam na niego powiedzieć, do tej pory nawet dymka nie puści ( wcale nie koloryzuję ) a nie dbałem o nią przesadnie, czasem +/- 6tyś zapominałem wymienić olej - ale tu nie ma co się chwalić. Wracając do tematu chciałbym zakupić Renault Megane III z silnikiem 1.9 dCi 130km co o nim sądzicie ? Jakimi przebiegami się interesować ( wiem, że jak najniższymi ) tylko chodzi o to czy z przebiegiem 250tyś auto jest jeszcze coś wartę ? Czy ten model silnika jest jakoś przesadnie wrażliwe na paliwo ? Czy jest wytrzymały tzn. gdyby poprzedni właściciel traktował to auto tak jak ja swoje od pewnego czasu czy jest duża szansa, że to jest szmelc ? Na co uważać przy zakupie ? Może ktoś z Was ma na sprzedaż ? Zapewne ktoś mi zaraz odpiszę, że mam szukać w internecie... ale, że lubię rozmawiać i obcować z ludźmi wole sam zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Jak byś chciał oszczędną 1.5 dci, w kombi, to w styczniu będę miał swoja M3 z 2009 /w 2010 roku odebrana , do sprzedania. Będzie miała wtedy jakieś 310 tys km. Przebieg realny, nie kręcony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasta9500 Opublikowano 8 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Wiesz co nie chce 1.5 - nie neguję tego silnika tym, że wiem że są problemy z panewkami a swoją drogą 310tyś to za dużo jak na ten silnik. Sam widzę i wiem jak wygląda samochód z takim przebiegiem nic nie jest wieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Jak znajdziesz zadbany egzemplarz to przebieg może być większy, ale ogólnie kupując prawie 10 letniego diesla nigdy nie będziesz mieć pewności czy jest w 100%ok. Ten silnik powinien zrobić 300tyś km i więcej bez problemu ale jeżeli chodzi o osprzęt to zależy tylko od poprzenich użytkowników bo zarówno dwumasę jak i turbo można szybko zabić w każdym aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Ja bym wolał 310 z pewnego źródła niż 150 z internetu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Zgadzam się z powyższym, choć nigdy nie stałem przed takim wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) więc tak, jak bym skręcił licznik do 150 tys, to bym był posądzony za stosowanie cen dumpingowych, jak bym chciał za moją 9 letnią Megi 3 dci 1.5 np. 10 tys zł. Choć jak ktoś by nalegał, to mogę go skręcić, bo Polacy lubią być oszukiwani. Ba, nawet się tym chwalą że kupili auto z minimalnym przebiegiem . Edytowane 9 Maja 2018 przez kacper69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi