janmie Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 @lol19pl, ja też mam 7" to chyba też się pokuszę...szkoda że próba zamiany na 8,7'' nie do końca się udała (nie działały ambient light w drzwiach i potencjometr regulacji wentylatora na ekranie) więc wróciłem do 7-ki...Ale wracając do AA, to czy tylko u mnie 2-gi plik ewentualnego powrotu do 2.2 (Punctul1_2.2.15.703 (1).rar) nie daje się rozpakować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 No i w sumie kolega lol19pl przekonał mnie na aktualizację.Mam więc i ja. Trwało to mniej więcej około 5 minut.Mapy zostały-tylko ostrzeżenia prędkości,punkty poi i coś tam jeszcze trzeba było ustawić.Polecenia głosowe działają jak działały bezbłędnie-tak jak ktoś pisał dłuższe przytrzymanie przycisku aktywuje komendy głosowe Google. Linie kamerki też są i tak jak pisał lol19pl -przesunięta czerwona belka,co również dla mnie jest kolejnym plusem. Mój telefon Sony Xperia Xz Premium od strzału się połączył i aktywował android auto.Ustawiłem rozdzielczość 1080P i śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gustlik_ Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Super, że da się AA odblokować. Pewnie się skuszę, tylko teraz mam w związku z tym pytanie. Kabla do DDT jeszcze nie mam. Da się bez niego przez tryb debug, czy polecacie lepiej po kablu i ddt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Ja wolałem dać 60zł za obd (icar3 vgate) i tak jest dużo szybciej, odblokowałem sobie też doświetlanie zakrętów i parę innych bajerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Ja aktywowałem później AA przez tryb Debug Zwał jak zwał.Liczy się efekt końcowy.W trybie Debug zajęło mi to minutę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armagedon123 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 To ja jeszcze mam takie pytanie czy można zaktualizować system do tej nowej wersji i odblokować AA bez żadnych kabli,ddt4all itp tylko załatwić całość przez Debuga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam007c Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Dnia 6.01.2019 o 19:02, daro74 napisał: 5 minut instalacji z pendriva, włączenie funkcji przez ddt4all i mam Android Auto Telefon trzeba było podłączyć po kablu USB-C, bo z przejściówką nie chciało działać. Próbowałem podłączyć iPhone'a, ale niestety Car Play nie zadziałał. Linie kamery cofania są ;-) Rozpoznawanie mowy przez R-Link nie działa, ale przyciskiem z kierownicy uruchamia się Asystent Google. przez ddt4all jeszcze raz wejdź w zakładkę Audio gdzie aktywowałeś AA i CarPlay i aktywuj parametr pod nazwą: Embedded VR, wtedy odzyskasz polecenia głosowe z kierownicy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gustlik_ Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 (edytowane) @Armagedon123 Z pomocą trybu Debug (i tylko jego) ja również jestem użytkownikiem AA w moim R-Link 2, ktory wg. Renault nie wspiera hardware'owo tego rozwiązania. Znalazłem w odmętach internetu takie coś: https://forum.vw-passat.pl/topic/59925-android-auto-instrukcja-przyjemnego-korzystania-z-dodatkami-yanosik-youtube/ Konkretnie punkt o AA Mirror. Ma ktoś może telefon z rootem, coby sprawdzić, czy to działać może także w R-Linku? Edytowane 10 Stycznia 2019 przez gustlik_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 aa_unlock + aa_mirror działają z R-Link 2 gdzieś widziałem film ale właśnie potrzebny root Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla11 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 działa ale na aa 2.9 max, w powyzej 3 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 22 godziny temu, Armagedon123 napisał: To ja jeszcze mam takie pytanie czy można zaktualizować system do tej nowej wersji i odblokować AA bez żadnych kabli,ddt4all itp tylko załatwić całość przez Debuga? Moszna. Nie potrzebujesz niczego, poza pendrive ze ściągniętą wersją 3.3 (link na forum hiszpańskim - wystarczy rozpakować i włożyć w port USB i aktualizacja dalej dzieje się praktycznie sama - kilka razy trzeba kliknąć OK) oraz specjalnymi katalogiem i plikiem pod tryb DevMode, w którym klikasz jedno pole dotyczące AA (jest od razu na pierwszym ekranie DevMode). Jakby coś to możemy się spotkać/zdzwonić (-> priv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Przed chwilą, PCet napisał: Moszna. O mamo... You've made my day Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasados Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Według paru wpisów w internecie, aktywacja Apple CarPlay jest możliwa, po dodatkowej zmianie portu USB na część: 280239665R. (komentarz tutaj: https://www.gps-rlink.com/r-link-2/activate-android-auto-waze-apple-carplay-on-r-link-2/ i wpis na koreańskim forum: https://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ko&u=https://www.clien.net/service/board/cm_car/12617706&prev=search ) Zastanawia mnie jedynie to że wspominają o wymianie portów USB w podłokietniku (?) Czy ktoś jest w stanie sprawdzić czy dla Megane 4 są wypuszczone różne wersje portów pod radiem (wersja dla CarPlay i bez)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepanb Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 (edytowane) na allegro są gniazda, ale żaden nie ma właściwego oznaczenia (Zgodnego z wpisami z linkow kolegi @zasados), może inne będą pasować? i pytanie czy to zagrałoby z tym softem co mamy teraz do aa zonaczenie to 280239665R Edytowane 11 Stycznia 2019 przez szczepanb 280239665R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamaal Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 (edytowane) 22 godziny temu, cegla11 napisał: działa ale na aa 2.9 max, w powyzej 3 nie Niekoniecznie. Tutaj LINK masz AAMirror na wersji 3.3 R-Link2. Sorry, nie zwróciłem uwagi, że piszesz o wersji AA a nie R-Link2. Edytowane 11 Stycznia 2019 przez Jamaal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi