blake Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 No dobra jaki to mam przekaźnik kupić i gdzie mam wpiąć ten kabel dowiem się w końcu czy będę tu do rana siedział xD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Jeśli wyłączysz radio i chciałbyś, żeby wyłączył się sub sygnał sterujący przekaźnikiem suba trzeba pozyskać z wyświetlacza. Innej możliwości nie ma. Nie występuje taki bezpośredni. Trzeba go dopasować, czyli musi być dodatkowy wzmacniacz prądowy do przekaźnika. Bez tego sub zamilknie, ale zasilany będzie pracując na jałowo z malutkim poborem prądu. 57 minut temu, blake napisał: Efekt jaki chce uzyskać to włączanie subwoofera tylko wtedy gdy chodzi radio i wyłączanie subwoofera gdy radio jest wyłączone, Dopiero tutaj Ciebie zrozumiałem, ale pisząc ze smarfona trochę to trwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Może pracować byleby nie żarł tyle prądu co normalnie i tak jak pisałem i w końcu mnie zrozumiałeś to już znasz moje pytanie, idę spać, może rano odcyztam odpowiedź na moje pytanie hehe :P tak w nawiasie znalazłem temat taki jak ja pytam, ale tam Pani Karola podaje 2 piny, i nie wiem do którego miałbym się wpiąć chcąc uzyskać to o co tutaj proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 11 Po sprawdzeniu schematów - zapalniczka i radio są zabezpieczone tym samym 10A bezpiecznikiem; razem się włączają i wyłączają zasilanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 @jabrze, co Ty masz za schematy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Żeby nie strzelać do muchy z armaty, zmierz prąd jaki pobiera sterowanie przewodem "Remote" Obstawiam wielkości mA. Więc przekaźnik nie będzie potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
certino Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Zazwyczaj remote pobiera do 15 mA. Nie spotkałem się jeszcze ze wmakiem co by chciał więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Dnia 30.06.2018 o 00:15, onomatopeja napisał: no nie do konca bo w zapalniczce jest jeszcze prad około minuty Sprawdziłem to dzisiaj dokładnie pozostawiając kamerkę w aucie. Od zamknięcia do zakończenia filmu czyli zaniku napięcia w gnieździe przy tylnej kanapie minęło za pierwszym razem dokładnie 83 sekundy, a za drugim 91. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Tyle podtrzymał wbudowany w nią akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 @jabrze raczej nie. Kamera wyłącza się od razu po zaniku napięcia i włącza gdy się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Kamera wyłącza się po obniżeniu napięcia, a załącza momentalnie. Podobnie mam w Toyocie (tam zamontowana) i jest z działającym trybem parkingowym więc akumulatorek pojemności ok 500 mA. Tyle czasu potrzeba, żeby akumulator po odłączeniu zasilania obniżył napięcie z 4,1V przy ładowaniu do 3,7V na podtrzymaniu. U mnie czas przekracza 2 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Może kwestia ustawień kamerki? Sprawdzę przy kolejnej okazji ze stoperem w ręku i siedząc w środku kiedy przestanie ładować telefon. Swoją drogą zdziwiłem się bo kamerka się wyłączyła, a dioda od ręcznego jeszcze trochę świeciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Ja mam zasilanie przetwornicowe, podpięte w obwodzie zapalniczki (niewidoczne), czyli nie wchodzi pojemnośc zwykłego zasilacza. Ten czas zależy wyłącznie od pojemności wewnętrznego akumulatora i czasu obniżenia o 0,4V. Przy załączeniu zasilania ten skok następuje momentalnie i dlatego włącza kamerkę. Nawet nie ma tego w ustawieniach kamery. Dioda od hamulca świeci się do czasu uśpienia UCH, czyli znacznie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) W kamerce jest opcja ile czasu ma nagrywać po zaniku zasilania, czy tam obniżenia napięcia. Wcześniej jej nie widziałem. Zmieniłem na 5 sekund i dzisiejsze pomiary to 65 i 69 sekund, wcześniej było ustawione +30 sekund więc wychodzi około minuty od zaniku/obniżenia napięcia. Sprawdzałem z kompem i faktycznie po 5 sekundach od odłączania USB się wyłącza. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi