LTar Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 znam Twój ból Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 @rafa85 Zejdzie po polerowaniu, to nie jest do gołego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Ale jest chyba do podkładu - tak że polerowanie nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zderzak jest czarny tak że to chyba z tamtego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Tak, zderzak jest czarny. @MarcinDe Podkłady do plastików są zazwyczaj bezbarwne (choć nie wiem jak fabrycznie), ale u mnie (niestety :( ) jest mały kawałek przetarty do gołego plastiku i na pewno nie ma tam śladów żadnego jasnego podkładu. A tutaj widać, że to jest farba z drugiego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Wypoleruj pasta polerska i zobacz jaka jest faktycznie szkoda. Jeśli nie duża a to plastik - brak zagrożenia rdza to kup farbę zaprawkowa plus lakier i zrobisz to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 1 godzinę temu, LTar napisał: to kup farbę zaprawkowa plus lakier i zrobisz to sam I zapomnij, że miałeś gwarancję na powłokę lakierniczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 ? Dlaczego? Serwis sam mi na odprysku zrobił zaprawke. Przecież ASO sprzedaje farby zaprawkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Dlatego właśnie, że nie zrobi tego ASO. Tak sądzę, że mogą się przyczepić "w razie Wu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Nie sądzę. Korzystałem z zaprawek w Oplu teraz w reno. Mam odprysku na masce od kamyczków i na progu. Delikatnie wyczyscilem, odtluscilem. Położyłem 2 warstwy farby. Zalakierowalem. Teraz można to wyszlifowac. Jak masz odprysk od kamienia to serwis tego nie uzna na gwarancji. Więc co Ci szkodzi zrobić coś samemu? Mówimy o wadach o wielkości kilku mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doesnt Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 (edytowane) rafa85 niestety większość to skur*ysyńst*o, które uszkodzi czyiś samochód i odjedzie jakby nigdy nic... Jeżeli to jest obcy lakier, to dobry detailer Ci to powinien fajnie ogarnąć, choć nie liczyłbym, że górna warstwa na plastikowym zderzaku nie została zniszczona. Edytowane 12 Grudnia 2018 przez doesnt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Niestety rysy są dosyć głębokie, miejscami przebija czerń, więc sądzę, że poszło do gołego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek1 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Jak zamalujesz to najwyżej stracisz gwarancję na lakier na dany element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 34 minuty temu, Pitrek napisał: to moich aut nie wożę na przeglady korozyjne czy lakiernicze po przekroczeniu 4-5 lat Gwarancja na lakier to chyba 2-3 lata. Nie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Pitrek napisał: Nie traćcie nerwów i zdrowia na jakieś obcierki na zderzakach. To tylko auta :-))). A życie takie piękne i takie krótkie... Dokładnie tak, są ważniejsze rzeczy w życiu, dlatego stwierdziłem, że nie będę się tym przejmował. Znam lepsze sposoby na zagospodarowanie 1500 zł (naprawa w ASO), a zniżek z AC też mi szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi