JanekKrk Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Witam wszystkich serdecznie, od niedawna poszukuje małego i ekonomicznego auta do 20tys. Jedno z aut jakie mnie zainteresowało to Renault megane 3 z silnikiem 1.5 dci 90km. https://www.olx.pl/oferta/renault-megane-iii-coupe-zadbana-CID5-IDsmOD1.html Stad tez moje pytanie, był może ktoś je oglądać? Ewentualnie na co zwrócić szczególną uwagę? Z tego co się orientuje w tej wersji silnikowej były wtryski delphi, które przez wiele osób były określane jako bardzo niskiej jakości. Za wszystkie porady bardzo dziękuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Z tymi podzespołami Delphi nie jestem pewny, ale na pewno tak było w "dwójce" - gdzie nawet po liftingu słabsze wersje 1.5 dCi nie miały Siemensa. Tym niemniej są na Forum osoby, kóre użytkują samochody z tym silnikiem, z tą właśnie mocą i ogólnie ostatnio mało się czyta o problemach z 1.5. Dużo zależy od tego w jaki sposób auto było używane, jednak przy takim przebiegu - jeśli jest prawdziwy - nic się tam nie powinno dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) @JanekKrk ja mam Megankę z takim silnikiem, na dobrą sprawę krótko bo około 2 miesiące, ale na chwilę obecną nie narzekam. Jeśli chodzi o ogłoszenie użytkownika @Proloq88 to radziłbym je dobrze zweryfikować. Sprawdzając pojazd po nr vin wyskakuje informacja o wypadkowości samochodu https://uk.vin-info.com/order-reports/VF1KZ1S0645513503 Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez Silverek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proloq88 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Silverek samochód nie jest powypadkowy. Fakt miał stłuczke jeszcze we Francji wymieniona tylko lampa strona kierowcy i zderzak przód. Tyle wiem od gościa który sprowadził ten samochód do Polski i po zdjęciach które mi pokazał przed zakupem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Kolega @Proloq88 założył sobie tutaj konto tylko po to aby auto sprzedać? Tylko ogłoszenie i linki wkleja, żadnej innej treści pozwalającej zweryfikować co nie co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 @Proloq88 skoro jesteś taki uczciwy i w ogłoszeniu uwzględniasz rzeczy, które trzeba jeszcze przy aucie zrobić to czemu nie dałeś informacji o wymianie lampy i zderzaka? Z punktu widzenia osoby kupującej to bardzo ważna informacja. @pbet niestety widzę, że coraz częściej pojawiają się tu osoby, które zakładają konta tylko i wyłącznie aby dodać ogłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Tak czy siak, Kolega @JanekKrk szuka 1.5, a nie 1.9 - więc z tym powypadkowym Meganem to zwykłe spamowanie. @Silverek właśnie nie mogłem skojarzyć kto ma silnik 90 KM, a tak mi się zdawało, że non stop w profilu u kogoś widzę Jesteś w stanie zweryfikować mój wpis o podzespołach (Delphi/Siemens)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proloq88 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Kupujący zweryfikować może wszystko w serwisie Renault. Nie mam nic do ukrycia z tym samochodem tak więc każdy kto będzie chciał kupić ten samochód może zabrać do serwisu na pełne sprawdzenie auta. Każda osoba która do mnie dzwoniła w sprawie samochodu dowiedziała się o wymianie lampy i zderzaka. 14 minut temu, pbet napisał: Kolega @Proloq88 założył sobie tutaj konto tylko po to aby auto sprzedać? Tylko ogłoszenie i linki wkleja, żadnej innej treści pozwalającej zweryfikować co nie co. A co byś chciał zweryfikować? Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez Proloq88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 @konwil jeśli podpowiesz mi w jaki sposób mam zweryfikować czy mam wtryski Delphi czy Siemensa to nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 A co ja tam wiem ja tylko jeżdżę, ale faktycznie coś było na rzeczy - jak wspomniałem - ale przy "dwójkach". No nic, pewno ktoś nas tutaj oświeci i dostaniemy ochrzan za bezsensowne wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 8 minut temu, Proloq88 napisał: A co byś chciał zweryfikować? Ja nic ale Twoja historia nie wzbudza zaufania. Widzę, że sprzedajesz od czerwca, nie ma zainteresowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proloq88 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Przed chwilą, pbet napisał: Ja nic ale Twoja historia nie wzbudza zaufania. Widzę, że sprzedajesz od czerwca, nie ma zainteresowania? Nie wszystkie samochody sprzedają się z dnia na dzień. Zainteresowanie jest ale ludzie chcą za dużo niższa cenę kupić samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Jasne. Powodzenia w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proloq88 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Przed chwilą, pbet napisał: Jasne. Powodzenia w sprzedaży. Szkoda tylko że w tej chwili postawiliscie mnie na forum przed ludźmi jako gościa któremu nie powinno się zaufać i jako nieuczciwego sprzedającego 32 minuty temu, Silverek napisał: @Proloq88 skoro jesteś taki uczciwy i w ogłoszeniu uwzględniasz rzeczy, które trzeba jeszcze przy aucie zrobić to czemu nie dałeś informacji o wymianie lampy i zderzaka? Z punktu widzenia osoby kupującej to bardzo ważna informacja. @pbet niestety widzę, że coraz częściej pojawiają się tu osoby, które zakładają konta tylko i wyłącznie aby dodać ogłoszenie. Skoro samochód jest cały w oryginalnym lakierze zapraszam z miernikiem lakieru nic nie było wymieniane z blacharki, podluznice całe, silnik chłodnica i pas przedni nie uszkodzony to po co mam pisać że lampa i zderzak zostały wymienione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Ja nic takiego nie sugerowałem, a każdy kto by Cię sprawdził na forum zobaczyłby to samo o czym napisałem czyli brak historii i to, że chcesz odejść od marki zmieniając na Golfa. W sumie to wg mnie strzeliłeś sobie tym trochę w kolano bo kto na forum Megane będzie miał Golfa IV lub V na wymianę? To jest forum, a nie portal z ogłoszeniami. Tu się rozmawia o samochodach, a nie je tylko sprzedaje. Musiałeś się z tym liczyć ale wyjaśniłeś i jak dla mnie spoko. Życzę żebyś znalazł kupca, przedstawił faktyczny stan samochodu i doszedł do porozumienia w kwestii ceny. Serio Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi