Renia08 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Witam. Mam taka zachcianke. Wkurzac mnie to, że radio się podgłasza samo względem prędkości samochodu. O ile w moim byłym starym mondeo to miało sens, to s tym aucie tego sensu brak. Przy 120-130 nie da się podglosic do skali 25 bo pierdzi z głośników. Chce tą opcję odłączyć i uniezależnić radio. Wiecie może który przewód tym steruje? Ciachne go i po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Po co przecinać, tę opcję wyłączysz w ustawieniach radia. Oczywiście w radiu oryginalnym. W dziale pliki są instrukcje do radia. Opis funkcji: Dostosowanie głośności do prędkości samochodu Kiedy ta funkcja jest włączona, poziom głośności systemu audio zmienia się zależnie od prędkości samochodu. Przejść do menu „Ustawienia audio”, następnie zatwierdzić „Głośn. wg prędkości”naciskając 4. Wyregulować poziom głośności względem prędkości pojazdu obracając, a następnie naciskając przycisk 4, aby zaznaczyć żądany stosunek wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Nie rozumiem tej instrukcji, gdy wartość mam na 0 jadąc szybciej głośność się podnosi nieznacznie co i tak uniemożliwia "godnego słuchania muzyki" dlatego chce to całkiem odłączyć i mieć z głowy. Rozumiem że jadąc samochodem 120 mam przestawić funkcję na 0 i zatwierdzić przyciskiem 4? Klikając go czy przytrzymując? Gdy przytrzymam uruchamia się funkcja pamięci stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Nikt nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zamiast ustawiać "0" powinieneś mieć do wyboru opcję "Wyłącz", przynajmniej tak jest w radiu z navi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Nie mam navi. Mam klasyczne płaskie radio z ciemnym przodem. Dlatego pytałem o kabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Na 100% musisz mieć możliwość wyłączenia tego z poziomu radia.. dobrze poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Nie ma takich opcji w radiu. Mam tylko ustawienie na 0 i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 @pbet z tego co kojarzę to masz radio bez navi. Pokieruj proszę @Renia08 gdzie może to wyłączyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 W kabinie w okolicy słupka kierowcy masz duże czarne złącze 52 pinowe. Trzyrzędowe. Należy zdjąć osłonę słupka pod skrzynką bezpieczników. Jeżeli w pinie numer 18 masz z jednej strony przewód beżowy a z drugiej zielony to właśnie on powinien być od sygnału prędkości dla radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 @aniewa tylko po co obcinać kable skoro można to bezinwazyjnie wyłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 @Silverek ja mam R-Plug&Radio+ i wygląda to tak jak piszecie czyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 @pbet to dziwne bo ja mam identyczne radio i w menu mam normalnie do wyboru opcję "Wyłącz" lub "'Brak" (nie pamiętam dokładnie bo piszę z pamięci). Mimo wszystko nie muszę ustawiać, dostrajać tylko mogę tą funkcję dezaktywować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 To jest instrukcja do nowszego radia. Ja mam to : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Niezależnie od radia wydaje mi się, że powinna być możliwość wyłączenia tej opcji bezpośrednio z poziomu menu, a nie poprzez obcinanie przewodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi