kiszczu Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Witam. Mam problem z moim r-linkiem tzn. po wybraniu w ustawieniach stylu wyświetlania wyświetlacza oraz koloru podświetlenia wszystko jest ok do momentu zgaszenia pojazdu. Wystarczy około 20 minut i za każdym razem po odpaleniu samochodu wskakuje mi kolor czerwony pomimo wyboru innego koloru przed wyłączeniem samochodu. Styl wyświetlacza zostaje ten sam, nie zapamiętuje tylko podświetlenia. Czy to jest normalne zachowanie i tak ma być , czy może jest coś nie tak z samym r-linkiem? Nie ukrywam, że ciągła zmiana podświetlenia na wybrany wcześniej zaczyna być irytująca. Chodzi o wyświetlacz 7" i wersję wyposażenia limited Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 16 Października 2018 przez kiszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin33892 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Ja mam ten większy ekran ale u mnie po zmianie koloru podświetlenia i stylu zegarów do tej pory jest taki jak chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario111 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 U mnie też tak jak u marcin33892, tylko jak jeżdżę w trybie sport to za każdym razem musze potwierdzić ustawienie sport, a jak nie to zmienia się w neutral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 17 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 NO to coś chyba macie z softem - u mnie jaki ustawię to jest do momentu, aż zmienię na inny. No chyba że w 2017 roku wprowadzili jakieś nowe "lepsze" modyfikacje wraz z nowszą wersją R-Link'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 17 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 U mnie jest tak, że mam ustawiony multisense na komfort i jak wyłącze silnik na trybie SPORT to przy uruchomieniu pyta się czy zostaje na SPORT czy ma przerzucić na domyślny komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszczu Opublikowano 17 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Dzięki za odpowiedz. Ja dodatkowo mam problem z samym radiem. Gubią mi się fale. Wygląda to tak jak w starym samochodzie z samym bacikiem na dachu bez wzmacniacza. Na górkach gra lepiej , w dolinkach na wiślance nawet rmfu nie łapie. W serwisie zrobili twardy reset ,ale nic to nie dało. Soft mam chyba najnowszy - 3.13 coś tam. Dlatego podejrzewam , że może to być wina samego r-linka a nie softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 17 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Coś nie halo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro74 Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 U mnie też po zmianie trybu nie pamiętało koloru oświetlenia ustawionego w Menu -> Pojazd -> Oświetlenie (wersja 2.2.19.300). Proponuję styl i kolor ustawić w menu Multi-Sense: wybieramy tryb, następnie naciskamy na Opcje i wybieramy "Konfig. bież. trybu". Tam możemy ustawić m.in. styl wyświetlacza i oświetlenie wnętrza. Przy takim ustawieniu u mnie pamięta kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszczu Opublikowano 23 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 (edytowane) Nie mam multi-sense u siebie . Mam trochę uboższą wersje r-linka. Byłem w aso gdzie problem zostal potwierdzony. Jutro mają to zdiagnozować. Jak uda się usunąć usterkę napiszę dla potomnych co to było. Mała aktualizacja. Samochód odebrany z Aso . Problem jak był tak dalej jest. Zostało wgrane nowe oprogramowanie ( po raz kolejny ) niestety to nie pomogło. Po rzekomych konsultacjach z Renault Polska stwierdzono , że do kolejnej aktualizacji nic nie da się zrobić. O wymianie czegokolwiek nie było nawet mowy. Pan z obsługi klienta Aso powiedział, że jak mi się nie podoba to mogę złożyć reklamację ale to i tak nic nie da. To jakaś kpina jest. Dla mnie jak coś nie działa to albo się to naprawia albo wymienia jak naprawa nie wchodzi w grę. Tutaj widzę jest z tym problem. Pozostaje mi chyba tylko pismo do Renault Polska, chociaż mam obawy czy to coś pomoże. Edytowane 29 Października 2018 przez kiszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelbass Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Hej, kiszczu, mam ten sam problem, po pierwszej wizycie w ASO dowiedziałem sie tylko tyle że problem jest ale nie mają na to rozwiązania, sprawa jest niby otwarta i czekam na jakieś info ale prawde powiedziawszy, i z uwagi na twoje doświadczenia z ASO nie spodziewam sie innych rozwiązań.Obawiam sie tylko że sprawę będą przeciągać, gwarancja sie skończy i temat dla nich zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Nie ma takiej opcji. Po oficjalnym zgłoszeniu problemu serwis musi się w terminie 14 dni do tego odnieść podejmując i informując cię o decyzji. Jeżeli stwierdza ze sprawa jest gwarancyjna to ci naprawia nawet za 3 lata jak w końcu znajda rozwiązanie. Dzialaj tak żeby mieć to na piśmie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelbass Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 (edytowane) Odebrałem auto z ASO, pan radośnie poinformował mnie na wstępie że technik ingerował w jakieś parametry radia niedostępne z poziomu uzytkownika i udało mu się usunąć usterkę dotyczącą resetownia się koloru menu. Niestety po otwarciu auta kolor był znowu czerwony co pan podsumował że trudno widocznie się nie udało i trzeba poczekać na ...aktualizacje softu R-Linka.Kiedy taka ma być i czy bedzie zawierała poprawki dotyczące zapamiętywania kolorow menu nie jest wiadome.Innymi słowy nie udało się w ASO nic załatwić...może kiedyś bedzie update i może to pomoże...Jak na razie od października nic nie wyszło a to juz prawie pół roku. Co do Twojej, Sarna1, wypowiedzi, pisząc oficjalne zgłoszenie masz na mysli pisemną reklamację?Nie wiem jakie masz doświadczenie w tym zakresie, ja specjalnie nie mam, myślisz że zgloszenie sie do ASO z tym problemem nie jest wystarczające?Zasadniczo zgłosiłem usterkę oficjalnie. Edytowane 12 Marca 2019 przez pawelbass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszczu Opublikowano 13 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Jak dla mnie ściema z tym softem . Z resztą o ile mnie pamięć nie myli to w styczniu była chyba aktualizacja i nic to nie dało. Ja przy okazji wizyty z lampą znowu zgłosiłem problem podświetlenia i po 2:dniach walki i niepotrzebnej wymianie zegarów ASO rozłożyło ręce i czeka na decyzję Renault Polska . Dodatkowo gość w ASO był tak bezczelny że probował mi wmówić iż to ja coś pozmieniałem w parametrach i teraz się tego nie da ustawić . Normalnie brak słów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelbass Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Rozumiem że wymiana zegarów nie pomogła.Z tego wyczytałem wcześniej jeździmy autami wyprodukowanymi w podobnym czasie, u mnie jest lipiec 2018, wersja Limited.Kto wie może trafiliśmy na serie wadliwych cześci nie wiem uszkodzone radia (u mnie wczoraj technik grzebał coś w radiu właśnie ) albo inne moduły sterujące deską rozdzielczą. Daj znać jeśli dostaniesz odpowiedź z Renault Polska. Nie powiem frustrujące jest to że sprzedają auta z takimi bublami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszczu Opublikowano 13 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Dostałem dzisiaj odpowiedz, że Renault Polska nie jest w stanie poradzić sobie z tym problemem i temat zostaje przekazany do Francji do producenta . Mam czekać na odpowiedź . Dam znać jak wymyślą coś sensownego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi