smarcik Opublikowano 31 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Andrzej-2010 staram się jak mogę i jak potrafię stosować się do zaleceń. Wszystko robię sam pod domem. Nie jestem mechanikiem samochodowym tylko elektronikiem. Przepraszam, że pewne wskazówki pominąłem wynika to tylko z tego iż nie mam jak lub nie wiem jak je wcielić w życie. Doceniam to, że poświęcacie mi swój cenny czas i macie ochotę odpisywać na moje posty. Postaram się jutro nagrać jakie dźwięki wydaje silnik podczas odpalania na zimno. Powiedzcie mi jakie są typowe objawy kiedy klęknie to nieszczęsne KZFR. Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Co do objawów KZFR poszukaj w youtube, np masz tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarcik Opublikowano 31 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Czy taki dźwięk jest przy każdym odpalaniu czy tylko przy zimnym silniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Pierwsze objawy zaczynają się przy zimnym. Z czasem słychać też na ciepłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarcik Opublikowano 31 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Rozumię. Czy oprócz tego dźwięku dzieje się jeszcze coś? Mam na myśli jakieś anomalie wyczuwalne podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Na ogół nie. Zależy od uszkodzenia. Najczęściej jest problem przy odpalaniu i później żadnych objawów - tak zawsze było u mnie. Inny objaw to czasami gaśnie jak schodzi z obrotów, np dojeżdżając do skrzyżowania. Zdarza się też, że zaczyna terkotać w granicach ok. 2000obrotów. Tematów o tym jest na forum multum, np. tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarcik Opublikowano 31 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 W 90 procentach jestem pewien, że czeka mnie wymiana rozrządu z kołem :( Dzisiaj dzwoniłem do serwisu i facet powiedział, że klamoty to koszt około 1000 i 300 robocizna. Cena jest ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Przed montażem KZFR zrealizuj zalecenia, aby się przekonać w 100 % że to konieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarcik Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Postaram się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek54 Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Odepnij wtyczkę od zaworu zmiennych faz rozrządu może to on powoduje cykanie potem podepnij z powrotem zobacz czy jest różnica czy cyka z odpiętą wtyczką..Tak miałem w swojej Megance , po wymianie zaworu cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarcik Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Cześć Nagrałem filmik z odpalenia mojej Renatki po nocy stania Posłuchajcie i oceniajcie. Edytowane 3 Listopada 2018 przez smarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Dnia 22.10.2018 o 09:06, smarcik napisał: - auto po nocnym staniu rano ciężko odpala. Wciskam start kręci ale nie pali, wyłączam i za drugim razem udaje się uruchomić silnik dość szybko. Później cały dzień odpala od strzału. Sprawdź stan klem i biegunów akumulatora, powinny być czyste i mocno dokręcone, Sprawdzić woltomierzem jak nisko schodzi napięcie na akumulatorze przy włączonym rozruszniku, Jeżeli spadnie poniżej 10 V, to zwykle znaczy, że bateria jest już zużyta, Profesjonalny pomiar, to testerem w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarcik Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Akumulator wymieniony na nowy. Teraz pali jak trzeba. Dzisiaj z ciekawości jeszcze sprawdzę ładowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 9 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Podepnę się do tematu z jednym tylko pytankiem. Właśnie świece wymieniałem i chce się upewnić, że stan tych starych nie wskazuje na zbyt bogatą mieszankę. Od pół roku mam gaz, niedługo jadę na jego przegląd, to mógłbym wtedy ewentualnie wspomnieć o problemie. Świeca ma rdzawy kolorek w środku i jest okopcona na bokach (na tym rancie), zdjęcie poniżej. Za bogata mieszanka to okopcenie również elektrody, dobrze mówię? Tak wyglądająca świeca oznacza, że wszystko jest OK? Będę wdzięczny, jak ktoś utwierdzi mnie w tym albo wyprowadzi z błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Masz idealnie i nic nie ruszaj. Na pewno znajdą się tacy, którzy stwierdzą, że na obrzeżu nie powinno być osadu, ale u nich jest zagrożenie przegrzewaniem głowicy i mniejsza moc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi