mathiago Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Witam czy ktoś spotkał się z problemem pojawiającego się wgłębienia w błotniku przednim w renaulcie iv kombii ? z jednej strony pojawiło się jakby ktoś kolano bez rys "wsadził"ale teraz i z drugiej sie pojawia w identycznym miejscu. Nie wiem czy życzliwy sąsiad czy jakieś naprężenia to odkształcają. przejachane 5500 km. dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Jakieś zdjęcia chociaż? Bo żeby auto się zaginało samo to niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 A czy błotnik przednie nie są czasem z tworzywa sztucznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Są plastikowe - tak jak i klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankes49 Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Witam Miałem to samo. Wklęśnięcie lewy błotnik tuż nad nadkolem. Pojawiło się przy ok 5kkm. Ponieważ poprawiali mi spasowanie blach min. błotniki problem zniknął. Czyli prawdopodobnie naprężenia. Biorąc pod uwagę że było mocniej kiedy stał na Słońcu. Dzisiaj auto ma 34 kkm i na razie nie zauważam. Wal do serwisu niech robią w ramach gwarancji w końcu wzięli kupę kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Czy pojawia się to zaraz obok czarnego elementu? Jeśli tak, to przerabiałem to u siebie, z tym że u mnie było to od nowości, nie zauważyłem przy odbiorze. Oddałem auto do ASO, uznali zgłoszenie i w ramach gwarancji zamówili nowe elementy. Problem w tym, że moje auto stało blisko 3 tygodnie w serwisie, bo ASO twierdziło, że nowe elementy przychodzą z taką samą wadą. Po 3 tygodniach stwierdziłem, że dość tego i zażądałem zwrotu auta. Okazało się, że auto przez cały ten czas stało rozebrane bez drzwi, błotników, maski i po ponownym montażu starych elementów wgłębienia zniknęły, czyli można sądzić, że to naprężenia były powodem. Jedyny minus całej operacji to to, że 3 tygodnie jeździłem autem zastępczym, oraz że demontaż elementów karoserii zostawił ślady na śrubach i Mirki-handlarze przy sprzedaży auta będą mówić "uuu panie, na pewno był bity". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doesnt Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Wstawcie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 U mnie od nowości są lekkie wybrzuszenia na obu nadkolach, ale gdybym nie przeczytał tego tematu to bym się nie zorientował. Wybrzuszenia są bliżej przedniego zderzaka, na tym ściętym półkolu (widać to najlepiej jak się patrzy z góry na koło). Ciężko to uchwycić na zdjęciach. Na razie to zostawiam, bo szkoda odkręcać nowe elementy. Zawsze jakieś ślady zostają. Za to w salonie widziałem przygotowanego do odbioru hatchbacka i tam była tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi