tomi222 Opublikowano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 34 minuty temu, phiron napisał: Ja też rok temu czyściłem Ja mam zamiar to potraktować wiertłem jak się uda 😉 Mam w sumiem podobne przypalenia jak u Ciebie-lampa od kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Megane 4 kocham za to że mam 4 X H7 w reflektorach. A te dzienne X x LED niech się żarzy byle diagnosta się nie czepiał. Cała ta rewolucja LED w samochodach nie jest warta świeczki, nomen omen. Choć może problem dotyczy tylko wąsów Renault (?) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi222 Opublikowano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 1 minutę temu, Pepone napisał: Choć może problem dotyczy tylko wąsów Renault (?) Nie tylko. W nowej bmw widziałem (na yt) dokładnie takie samo wypalenie/zżółknięcie. W innych autach też jest problem z ledami także meganka się nie wyróżnia 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Tym bardziej 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi222 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 No i znów zabrałem się za lampę,ale jak zwykle czas gonił i niestety zamiast wiercenia (wiertła zaginęły) użyłem noża i to był błąd,ponieważ okazuje się,że świetlik jest bardzo kruchy i zwyczajnie go ukruszyłem od czoła🤦♂️ Ogólnie świeci niby ok (zero żółtego) tyle,że ta intensywność jest słaba,ale też dioda drl chyba się wypala. Tydzień temu wszystkie diody wyglądały ok a dziś zastałem poniższy widok-brakuje żółtej folii na jednej diodzie dlatego też barwa światła jest nieco inna i być może przez to słabsza. A miało być tak pięknie😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Tak wygląda przegrzana dioda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi222 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 @jabrze A mi to wyglądało jakby tylko ta żółta część odpadła-czy to odbłyśnik? Mimo wszystko dioda nadal świeci tylko wiadomo w innej barwie. Chyba trzeba będzie z ali zamówić diody i pobawić się w lutowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Te diody są dostępne https://www.aliexpress.com/item/4000252670675.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi222 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Tak tak,widziałem to-nawet był już temat o tym na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitza Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 W dniu 19.06.2023 o 23:24, jabrze napisał: Te diody są dostępne Da się je samodzielnie wymienić? Ewentualnie, ma ktoś doświadczenie z jeżami z aliexpress? Warto je zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi222 Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, kitza napisał: Da się je samodzielnie wymienić? W następnym tyg diody dotrą do mnie,więc jeśli będzie czas to albo moją diodę doposażę w brakujący żółty element (patrz zdjęcie wyżej) albo wlutuję nową diodę. Co takiego u Ciebie się dzieje i z której strony? Edytowane 1 Lipca 2023 przez tomi222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Już nic nie doposażysz - dioda jest przegrzana i pozostaje tylko wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitza Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 35 minut temu, tomi222 napisał: Co takiego u Ciebie się dzieje i z której strony? Z obu stron. Obie diody przypalone i nadtopiony światłowód. Światłowód spróbuję w wolnej chwili przyszlifować i wypolerować. Myślałem o zamówieniu jerzy z aliexpress ale nie wiem jak z ich jakością i żywotnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi222 Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Godzinę temu, jabrze napisał: dioda jest przegrzana i pozostaje tylko wymiana. W takim razie czeka mnie lutowanie. 53 minuty temu, kitza napisał: Obie diody przypalone i nadtopiony światłowód Przypalone czy tylko tak się wydaje? U mnie za pierwszym razem była niby przypalona a tak naprawdę był to nalot,który wyczyściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phiron Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Na aliexpress mają takie w całości z jeżem For Renault Megane IV LED daytime running lights module For Valeo headlights control unit 285753299R 285759447R https://a.aliexpress.com/_EGtechX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi