markus755 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 (edytowane) Niestety dokładnie już nie pamiętam to robiłem 3 lata temu, ale spróbuj skierować smar do środka pompki bo na tłoku jest gumka która pewnie skrzypi. Widocznie w renault to norma że skrzypi Edytowane 30 Czerwca 2019 przez markus755 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 W Oplu mokka 4 lata walczyłem z serwisami i skrzypieniem pedalu sprzęgła. Żadne aso sobie z tym nie poradziło. Co ciekawe nie skrzypialo zimą. Sprzedałem auto i dalej skrzypialo. Rozebrali mi pół auta. Raz stał w serwisie ponad tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gamst19 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Mój stał ostatnio 2 tyg, czekali na nowy pedał sprzegla. Wymiana nic nie pomogła. Co ciekawe za każdym razem po serwisie Mistrz serwisu robił tzw objazd i twierdził ze już jest ok. A jak ja za chwile twierdziłem ze jednak nie to zmieniał zdanie. Chyba kiedyś kupię sobie automat, a póki co spróbuje ta wazelina w sprayu. Dzis rzeczywiście totalny upał ale temperatura nie powinna mieć znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 W Oplu próbowałem różnych smarow nic nie pomagało. Do dzisiaj zostały mi 2 czy 3 tubki. Teraz mam automat i spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gamst19 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 To przy okazji pytanie jak się spisuje automat w Magane 4?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Dla mnie świetnie. Mam 28 000 km za sobą i żadnych problemów. Na tym etapie myślę że już nigdy nie będę chciał manuala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gamst19 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Tez już zaczynam myśleć o automacie, tymczasem muszę się uporać z tym piszczeniem. dzis upały wiec poziom hałasu i tarcia adekwatny do temperatury. Póki co WD40 nie daje rady, muszę zakupić wazelinę w sprayu to chyba ostatnia moja deska ratunku. Dzwiek typowo pochodzi z pompki. A ze raz została już wymieniona to jest problem z kolejnym. Poza tym jeśli są one tak wadliwe to za kilka miesiecy problem powróci ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 7 minut temu, Gamst19 napisał: Póki co WD40 nie daje rady Bo wd40 to nie jest zbyt dobry środek do smarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Wd40 się do tego nie nadaje. Najlepszy smar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gamst19 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Próbuje przez weekend wd40 bo tylko taki środek mam w piwnicy;) a jaki smar polecacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 jakikolwiek smar w sprayu,teflon w sprayu, olej w sprayu cokolwiek co smaruje i zostaje i w sprayu żeby dojść do miejsca które piszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 To nie zgrzypi pompka tylko całe sprzęgło i po przewodzie taki dźwięk idzie do kabiny. Ja mam wszystko nowe i na razie jest ok a też zgrzypialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msobo Opublikowano 20 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Gamst19 jak będziesz miał chwilę zamieść filmik ze skrzypiacym pedałem sprzęgła bo od kilku dniu borykam się z podobnym problemem a samochód ma przejechane 1700km aż strach pomyśleć co będzie działo się później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 20 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Ja mam swoje nagranie mogę przesłać na email. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihwis Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Też miałem piszczenie. W ASO w ramach wizyty reklamacyjnej stwierdzili wyciek z pompki i wymienili ją na nową. W ramach gwarancji - wszystko bezpłatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi