insaimz Opublikowano 18 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Hej, jak Wam działa ostrzeżenie o martwej strefie. U mnie na autostradzie praktycznie wcale albo w ogóle nie działa. Taki pic na wodę. Jak jadę w miescie 70 to coś tam działa. Generalnie nie używam tego ale chcę podyskutować nad jakością takich rzeczy w Renault. Jak przeglądałem się lusterkom Volvo, Mazdy, Merc, które z dużą różnicą nawet ponad 50 km/h doganiałem , to widziałem, że dostrzeżenie im się z daleka zapala. Jak ja jadę 120, a ktoś mnie dogania jadąc 140 to nawet na sekundę mi się ostrzeżenie nie zapali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 18 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) Bez kamer 360 , na czujnikach to dobre na skutery i rowerzystów. Niestety . Jak z lampami led vs led matrycowymi. Taka klasa premium w wersji bida. Testowałem Megi 4 bose full wypas i Merca Aklasa . Tam działa lepiej tempomat adaptacyjny, wykrywanie w martwym polu, klima dwustrefowa , reflektory led. Po upustach cena 25tys wyższa ale warto dac Edytowane 18 Lipca 2019 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 18 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Nie mam z tym problemu? Nawet przy prędkościach powyżej autostradowych działa. Natomiast nie działa kiedy leje deszcz, tzn działa wybiórczo albo pali się cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 18 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) U mnie w mieście działa zawsze, na drogach szybkiego ruchu jest po prostu za szeroko, jak jadę blisko środka, to się zapala, ale jak jadę na prawym pasie 20 cm od zewnętrznej lini, to nie ma szans, aby coś zapaliło. Oczywiście trzeba pamiętać o czyszczeniu czujników. Edytowane 19 Lipca 2019 przez lol19pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Mam taki system w służbowym i działa on podobnie jak u kolegi @lol19pl tzn. wybiórczo na szerokich drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawsm Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Trochę odgrzebuję kotleta, ale może komuś się przydać informacja. Według instrukcji system nie działa powyżej 140 km/h, więc przy jeździe na autostradzie faktycznie ktoś może mieć wrażenie, że działa słabo lub nie działa w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Ja po autostradzie swoim megane jechałem łącznie 2km, a na ekspresówkach jeżdżę 120 więc to nie jest problemem. Po prostu ten system ma za słaby zasięg na szerokie drogi ekspresowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi