n1gdy Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Witam Panowie mam następujące pytanie a mianowicie po sprawdzeniu programem CLIP mam następujące błędy których nie mogę skasować i trochę mnie niepokoją, Czy ktoś mógłby mi trochę opisać na czym mogą polegać te błędy ? poniżej zdjęcia z programu bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Posprawdzaj/przeczyść styki przy wtryskiwaczu, ecu, upc, Nie mogą być zawilgocone, z zieloną pleśnią, muszą być suche, Poczytaj temat; Częste awarie wtryskiwacza piezo 8200903034 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 DTC 060A - wewnętrzna usterka elektroniczna komputera wtrysku. Ryzyko zatrzymania silnika. Po piątym pojawieniu się błędu silnik pozostaje unieruchomiony. DTC 0380= spalona świeca żarowa. Dwie pozostałe masz opisane w clipie czyli pedał przyspieszenia sprawdzić czy nic go nie blokuje i obwód sterowania wtryskiwaczem 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Z tymi błędami jeżdżę już od ponad pół roku i zrobiłem ponad 2 tys km czy możliwe że to napewno wtryskiwacz uszkodzony? Auto normalnie pali i jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 No to dobrze że jeszcze jeździ. Ale jak wtrysk nie halo i leje to wypali dziurę w tłoku i będą koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 W jaki sposób najlepiej sprawdzić ten wtrysk? Czy tylko serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Tak. Specjalista od diesli. Poszukaj w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 A to z dzisiejszej wizyty w ASO co myślicie o tych korekcjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Nie ma tragedii, jest dobrze. Im bliżej 1 tym lepiej ale do granicy tolerancji jeszcze daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 To co robić z tym błędem odnośnie drugiego wtrysku bo już boję się wsiadać do auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi