Prezes Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 10 godzin temu, CzechuXX napisał: Pewnie jakiś stary dziad co jeździ Dacią z silnikiem od kosiarki. Niekoniecznie, Nie każdy mieszka przy autostradzie, esce czy obwodnicy dopiero co otwartej. W większości miast, niestety stan dróg pozostawia wiele do życzenia a slalom między studzienkami, których "nasrane" na drodze, kończy się tym, że prędzej czy później i tak jakąś zaliczysz. Ja kiedyś przejechałem, przez wydawałoby się równe torowisko tramwajowe i się naciąłem na wyłom kawałka asfaltu i już powietrze zaczęło schodzić a felga do lekkiego prostowania. Dodam tylko, że nie przeleciałem tego z prędkością "kosmiczną" Po dwóch rożnych takich akcjach zmieniłem na 16" i profil 55. Komfort się poprawił i więcej przygód z prostowaniem felg nie miałem a już kilka lat minęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) Opony masz 225/40 R18 więc faktycznie jeżeli nie uczęszczasz dróg o dosyć dobrej nawierzchni to powinieneś się zastanowić. Zawsze jest ten sam dylemat, komfort czy wygląd Z pewnością na obecnych będziesz czuł każde pęknięcie asfaltu ale za to prowadzenie na duży plus jednakże wjazd na krawężnik czy wspomniane torowisko to hamowanie do niemalże zera. Tyle mogę powiedzieć z własnego doświadczenia Edytowane 4 Sierpnia 2022 przez lukasz243243 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 23 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2024 Witam. Czytam wątek o silniku 2,0. Szukam Megane 3 do kupienia ale chcę 1,6 w benzynie, najlepiej z LPG. 1,6 to silnik statek konstrukcji, niezawodny, natomiast 1,2 i 1,4 TCE podobno są awaryjne. Zastanawiam się nad taką opcją jak w tym ogłoszeniu? Czy 2,0 140km z automatem - posłuży jeszcze trochę.? https://www.olx.pl/d/oferta/renault-megane-iii-2011-CID5-ID11XFun.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 23 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2024 Szczerze jak czytam to forum to głównie są na nim właśnie usterki silnika 1,6 - może z racji "popularności". Ja bardziej bałbym się automatu niż silnika. Ale każdy ma swój ulubiony rodzaj horroru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi