kryst92 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Cześć, Mam na imię Krystian, mieszkam w Warszawie. Chcę kupić samochód do 15 tys zł i najbardziej podoba mi się właśnie Megane III. Znalazłem niedaleko mnie taki egzemplarz i chciałbym prosić Was o pomoc. Będę wdzięczny za każdą uwagę i wskazówkę na przyszłość https://www.olx.pl/oferta/renault-megane-CID5-IDzDbWY.html#d4b8c0361d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 fajne auto, ale ze 2 tys pln do urwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst92 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Oglądałem go. Ma teraz przejechane 216 000. Przy 137 była wymieniona poduszka pod silnikiem i dwumas ze sprzęgłem. Podczas oglądania silnika stwierdził, że "trochę się poci" i od wymiany do wymiany ok 0,5 litra trzeba dolać. W 2017 amortyzatory, klocki przód, tuleje, końcówki drążków i łączniki stabilizatorów, w 2018 to samo z tyłu. Raz w roku (średnio co 15 tys) wymienia olej (elf pełny syntetyk 5w40) i wszystkie filtry. Rozrząd zmieniał przy 155 tys. Na pytanie dlaczego wtedy nie wymienił panewek, odpowiedział że mechanik powiedział że jeśli nic się nie dzieje nie ma co ruszać oryginalnych rzeczy. Z tyłu na łączeniu bagażnika jest dość duża szpara, która jak odpowiedział, wynika z tego że to renault i że te samochody są już tak robione że zawsze jakaś niedoskonałość jest. Progi ma pokryte takim delikatnym barankiem i twierdzi, że tak jest zawsze w tym modelu. Elementy wewnętrzne ( blacha pod klapą itd) nie są w metalicznym kolorze i podobno to normalne i tak jest w każdym. Ubezpieczony jest do lutego, przegląd do marca. Natomiast jak po VINIE patrzę na serwis to ostatnie badanie techniczne miał 15.01.2019 więc nie wiem dlaczego przegląd jest do marca... Gdy zapytałem o cenę, powiedział że 200 zł może opuścić, bo wie ile samochód jest wart w takim stanie i z takim wyposażeniem. Co myślisz o tym wszystkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 12 minut temu, kryst92 napisał: Natomiast jak po VINIE patrzę na serwis to ostatnie badanie techniczne miał 15.01.2019 No to ciekawe. Nie wyjaśnił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst92 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Historię sprawdziłem po powrocie z oglądania. Więc nie zdążyłem zadać tego pytania ;/ A co myślisz o reszcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 11 minut temu, kryst92 napisał: Co myślisz o tym wszystkim? Należy pooglądać inne auta i mieć porównanie, Auta nie kupuje się jak bułki w sklepie, Nieraz trzeba poświęcić do 1 roku, aby znaleźć ten właściwy egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Każde auto to skarbonka, kwestia czy duża czy mała. Auto wygląda OK, wysoka wersja wyposażenia. Silnik też fajny, a skoro bierze olej to pewnie turbo wyciąga powoli, więc trzeba będzie je zrobić niedługo. Gałka zmiany biegów jest czarna bo wytarta czy wymieniona na czarna? Kupuje się emocjami i trzeba liczyć się, że zawsze będzie trzeba coś w auto włożyć. Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez karolaa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 0,5 litra na 15 tys to według ciebie branie oleju ? Litości. Auto fajne, wiadomo-nowe to w salonie- i można się spodziewać że coś wyskoczy. Ale jeżeli nie było bite to bierz. Części są tanie, mechanicy też ogarniają te auta, nie ma z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst92 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 A cena 15 tys jest ok za taki egzemplarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 0.5l podaje wlaściciel, ile bierze naprawdę nie wiadomo. Trzeba obejrzeć turbo czy nie puszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 jak chcesz to zrobić ? Rozumiem że jak lało by się na zewnątrz to byłoby widać ale jeżeli puszcza do środka to co ? Będziesz silnik rozbierał przed zakupem w aucie za 15 tys trochę powagi. Takie spalanie oleju to żaden problem. @kryst92 cena moim zdaniem ok. Auto bogato wyposażone, jeżeli nie było bite to bym kupił. Mechanicznie wszytsko sobie ogarniesz. Dla mnie samochody które nie wchodzą w rachubę to rozbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Mialem na myśli zewnetrzne zapocenie turbiny. Można też przeciez zajrzeć w wąż od intrecoolera i jeśli będzie widać sporo oleju to już znak, że coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 To auto to hydrozagadka. Ja jak sprzedawałem swoją Megi 3 v1 , z przebiegiem 304 tys km, to nic z tych problemów, co opisałeś mi się nie trafiło.Żadnych poduszek, dwumas- ( to auto tego nie ma, przynajmniej moje nie miało ) drążków , końcówek ,poceń, brania oleju itp. Więc myślę że to auto to jakieś pechowe jest, albo ma znacznie większy przebieg. Jak się poci, albo bierze olej, to turbina do zrobienia jest, a nie są to tanie sprawy. Sprawdź dokładnie w CEPIK stany licznika na badaniach technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst92 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 podał mi nr VIN i przebieg się zgadza. Dwumas ma każdy silnik z tyloma km, poduszka to chyba też normalna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) 1, sprawdziłem po VIN moje poprzednie auto , 1,5 z 2009 roku, ale silnik tylko 86KM, na 100% nie miał dwumasy. 2. jak w ogłoszeniu jest podane , że przebieg 211 tys, a ma 216 tys , to znaczy że od kilku miesięcy to ogłoszenie wisi, więc nie jest to jakaś okazja. 3. Po rejestracji widzę, że nie jest to pierwszy właściciel. PS Ja swoje auto z tego rocznika w wersji kombi sprzedałem za 10 tys pln. Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez kacper69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi