makin23 Opublikowano 3 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Na zdjęciu parametry pracy silnika po przejechaniu 116 kilometrów na samej benzynie.Co najgorsze na benzynie też czuć delikatne poszarpywanie , wcześniej przy krótkich dystansach tego nie zauważyłem. Andrzej-2010 - wkleiłem kilka postów wcześniej zdjęcie swojej instalacji bo chcieliście zerknąć jak wygląda a na tą chwilę nikt się nie wypowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 (edytowane) łącznie korekta na 18,7 to znaczy, że jest ubogo i coś kuleje na benzynie. Lewe powietrze? Jak z Twoim układem zapłonowym? Świece, cewki robiłeś kiedyś? Podglądałeś pracę sondy - powinna falować. Edytowane 4 Października 2019 przez deku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 4 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Jak zaczął się problem z poszarpywaniem to pierwsze co zrobiłem to wymieniłem świece na oryginalne zakupione w ASO Renault ( stare miały tylko 30 tyś przejechane ) .Później założyłem 4 nowe cewki , niestety te zmiany nic nie dały. Odczyt wskazań sondy programem SDPROG jest zmienny ( czyli faluje ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 (edytowane) Kolego makin23 jeśli po dłuższej jeżdzie na pb dalej kotektę lift masz wysoka to trzeba szukać przyczyny w samochodzie być może gdzieś jest nieszczelność ,brudny przepływomierz i sonda nie pracuje jak powinna . Edytowane 5 Października 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 10 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 nie wiem dlaczego torq pokazuje mi tylko krótkoterminowa korektę - "krotkoterminowa korekta czasu wtrysku paliwa - bank1" stft1, jakies pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 15 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 (edytowane) Od ostatniej regulacji lpg zrobiłem około 1300 km i znowu auto zaczyna poszarpywać i strzelać.Na benzynie są wyczuwalne tylko delikatne poszarpywania przy płynnej jeździe.Poniżej foto parametrów pracy silnika na benzynie i lpg. Benzyna Lpg Edytowane 15 Października 2019 przez makin23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Na benzynie ewidentnie coś kuleje. 20% suma korekt to znaczy, że jest ubogo. Ja tak miałem (w Fordzie Galaxy) jak łapało lewe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digitronic_Autogas_Support Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Gdyby łapał lewe powietrze ,powinny byc jakies zmiany z odczytu cisnienia absolutnego w kolektorze ,a widac ze czujnik pracuje dobrze bo kazda zamian RPM Powoduje lekka zmiane odczytu czujnika . Jesli błędy pojawiaja sie po 1000 km , to ewidentnie rozjazd mieszanki przez lpg . Błędy czujnikow i nieszczelnosc kolektora, to wyszloby za drzwiami warsztatu regulującego LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) Dnia 10.10.2019 o 19:03, Quentin88 napisał: nie wiem dlaczego torq pokazuje mi tylko krótkoterminowa korektę - "krotkoterminowa korekta czasu wtrysku paliwa - bank1" stft1, jakies pomysły ? Dobra zainstalowałem pistona, jechałem 30 min na gazie częściowo w korku, oto liczby: temp cieczy chłodz 89 chwilowa korekta wtrsyku 3,1% (-4.7) korekta wtrysku 14,8 (11.7) temp zasysanego powietrza 47 czujnik przepływu powietrza 0 sonda lambda1 0,83 (0.11) sonda lambda2 0,885 (0.47) W nawiasach wartości z kolejnego przejazdu. czy zmiana paliwa z 95 na 98 może w jakiś sposób rostroić mapę gazu? Edytowane 17 Października 2019 przez Quentin88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 17 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Quentin88 - jaką masz instalację ? czy możesz wrzucić jej foto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 2 godziny temu, makin23 napisał: Quentin88 - jaką masz instalację ? czy możesz wrzucić jej foto ? Staq Qbox, wtryski hana, reduktor ac R01 250 założony w Silesia cars. Zdjęcia jeśli są do czegoś konieczne to jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Silesia cars - ciężko o lepsze zakłady. Czy masz z instalką jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Narazie żadnych ale chce mieć pewność. Żeby się nie okazało że jak zaczną się jakieś problemy to skończy się na remoncie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 dobra wracam z tematem korekta długoterminowa na poziomie 11 po jeździe w korkach rośnie do 16. co mogę sprawdzić, czytałem ze to może być jakaś nieszczelność w układzie dolotowym. Albo zanieczyszczony przepływomierz, jakieś inne tropy? Przy okazji wrzucam zdjęcie, czy ktoś mógłby mi go zaznaczyć co i jak zweryfikować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Quentin88 - rozwiązałeś problem korekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi