bartartosz Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Cześć wszystkim. Mam Megane IV z 2017 r. z Francji VIN: VF1RFB00759708409 Była uderzona z przodu i nie mam do niej "starego" zderzaka. Kupiłem inny, ale niestety bez dziur na PDC z przodu. Mam wiązkę radaru i pure led, ale nie mam wiązek które była w zderzaku i mam problem z ilością czujników Zagadka czy z przodu były 4 czujniki czy 6 ? Dzwoniłem do 2 ASO i nie są w stanie (lub nie chcą) powiedzieć po VIN. Dodatkowo mam radar zbliżeniowy w logo Renault. Rozkodowałem VIN w autodna (wrzuciłem w załączniku) i tam jest opisane: Kod wyposażenia opcjonalnego: SAN913 Kod poziomu wyposażenia: EA3 Wersja: EA3 A3M6R W opisie wyposażenia: Intelligent parking system (ITPK6-Front/rear sensors plus rear camera) Czytam w necie, że na różne kraje wypuszczają odmienne wersje o tym samym oznaczeniu ITPK6 (?) Dodatkowo wrzucam zdjęcia dwóch gniazd do podpięcia wiązek od PDC, migaczy i halogenów. Dedukuję tak: 1. gniazdo dwurzędowe, 8 pin: 4x po 2 PIN na każdy PDC (?????) 2. gniazdo płaskie 6 pin: 2x halogeny, 2x migacze i 2x halogeny Pomożecie ? Pozdrawiam Raport_autoDNA_VF1RFB00759708409.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Czy PDC = Intelligent parking system = Easy park assist ? Jeśli masz to z filmu powyżej to 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Podepnij kompa, powinno się rozjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartartosz Opublikowano 25 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 1 godzinę temu, Andon napisał: Czy PDC = Intelligent parking system = Easy park assist ? PDC = Park Distance Control Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Masz 4 czujniki na przodzie zderzaka i 2 po bokach (te są do systemu automatycznego parkowania). Jak żona przyjedzie z pracy to jak nie zapomnę to fotki zrobię. Z przodu 2 czujniki są zakładane na takich wpinanych rombach - to są elementy kratki zderzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 jeśli kupiłeś zderzak bez dziur z boku to masz nie taki jak trzeba w przypadku 6czujników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajkus1 Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Wystarczy podpiąć pod komputer np. Pyren i odczytać błędy Kostka wygląda jak na 4 czujniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadisticescape Opublikowano 29 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 widze ze najpierw piszecie potem myślicie. z przodu jest tyle samo co z tyłu. jak masz z tyłu 6 to z przodu było 6 i analogicznie 4. brawo mózgi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 (edytowane) Sadistic dobrze pisze - te dwa na boku zderzaka (czy tył czy przód) są od systemu wspomagania parkowania/martwego pola Edytowane 1 Października 2019 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartartosz Opublikowano 2 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 10 godzin temu, MarcinDe napisał: Sadistic dobrze pisze - te dwa na boku zderzaka (czy tył czy przód) są od systemu wspomagania parkowania/martwego pola Dokładnie, potwierdzam. Tak naprawdę nie ma wersji z 6 PDC. Jest wersja z 4 PDC + 2 parktronic (czujniki parktronic z zewnątrz wyglądają podobnie jak PDC - stąd wszyscy myślą, że to dodatkowe PDC...) oraz wersja z 4 PDC bez parktronica. U mnie jest ta druga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi