Roofless Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Mam do was pytanko - jakie macie doświadczenia z kupowaniem nowych zamienników np. Depo vs TYC (bo AA, które idzie na 1 montaż jest praktycznie niedostępne) ? Niestety muszę kupić 1 nową lampę, a używek do PHI to jest tyle co kot napłakał i w cenach tak wygórowanych, że aż żal na to patrzeć. Myślałem, o którejś z tych dwóch w/w firm. Wiem że był już taki jeden temat lecz jakoś nic w nim nikt nie przedstawił od A do Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Ja też chcę kupić dwie nowe mimo że mam dobre ale chcę wersje czarna . Miałem depo w lagunie 1 i były ok . Jedynie co to szybko zszedł lakier . Jak ktoś by chciał chętnie sprzedam 2 w rozsądnej cenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Wiosną tego roku montowałem reflektory TYC w Fabii mojego wuja. Generalnie nie wyglądają źle, nie ma tego niemiłego wrażenia produktu wykonanego z materiałów masakrycznie niskiej jakości. Jedyne co, to było trochę walki, żeby je wpasować pod fabryczne punkty montażowe. Produkcja ewidentnie nie jest nastawiona na precyzję wykonania ;) Poza tym, do dnia dzisiejszego nic im nie jest, świecą spoko, nie rysują się jakoś specjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Ameryki kolego w tych lampach miał nie będziesz, nie będą świecić tak jak np. MAGNETI MARELLI, HELLA czy VALEO, ale też rozumiem, że chcieć a móc to czasem dwa inne światy. Jeszcze popatrz za używkami OE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Czyli co lepiej zostać przy 10 letnich srebrnych OE niż czarne Depo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Ja mam tyc w corsie niestety musiałem wymienić. Powiem tak świeci kiepsko, wiązka jest mocno rozproszone, do środka dostaje się skądś wilgoć i lampa non stop zaparowania. Ogólnie szajs ale niewiele kosztował a w ten czas nie było za bardzo używek oryginalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Podejrzewam, że z takimi tanimi zamiennikami to jest trochę loteria. Jeden trafi coś z lepszej partii, inny z gorszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Montowałem kiedyś zamienniki TYC w Xsarze i pierwsze wrażenie było super, bo wykonanie całkiem niezłe i z montażem nie było dramatu. Niestety okazały się zupełnie nie szczelne i każda wizyta w myjni, albo mocniejszy deszcz i lampy były zaparowane, a nie dało się z tym nic zrobić. Dlatego, jak ktoś ma okazje, to kupować używki. A jeżeli kolega @Mislaw chce mieć czarne, to lepiej będzie jak oryginały sobie rozkleisz (trzeba mocną suszarką podgrzać miejsce klejenia i ładnie się rozłazi) i pomalujesz na czarny, albo inny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Ok . Dzięki za info . Czytałem test lamp Tyc i Depo i faktycznie szału nie ma . Maluje oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi