Dzejkop123 Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Witam, Panowie potrzebuję fachowej porady.. Jestem posiadaczem megane III 2.0 Tce 180km. Ostatnio z dnia na dzień zaczęło mi telepać cała "budą" pierwsza myśl to albo jakaś cewka lub poduszka pod silnikiem - odstawiłem do mechanika (centrum Warszawy), panowie stwierdzili, że zerwana poduszka, wszystko ładnie, pięknie.. zapłaciłem prawie 500zł za poduszkę, a dalej to samo więc Panowie doszli do wniosku, że albo dwumasa albo zapieczone pierścienie, Panom podziękowałem i odstawiłem samochód do "bardziej znajomego" mechanika, który niestety stwierdził to samo czyli dwumasa.. Koszt jaki został wyliczony to ok 6 tyś na zamiennikach. Pytanie czy to nie jest jakas wygórowana cena, opłaca się wkładać 6 tyś w dwumase czy może po prostu oddac do regeneracji? Ktoś miał może regenerowaną Ile można na tym zrobić km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 1 godzinę temu, Dzejkop123 napisał: zapłaciłem prawie 500zł za poduszkę, a dalej to samo więc Panowie doszli do wniosku, że albo dwumasa albo zapieczone pierścienie, Dlaczego zapłaciłeś za usługę która nic nie dała??? 1 godzinę temu, Dzejkop123 napisał: odstawiłem samochód do "bardziej znajomego" mechanika, który niestety stwierdził to samo czyli dwumasa.. Koszt jaki został wyliczony to ok 6 tyś na zamiennikach. Czy; Auto masz od nowości???? 1/ silnik ma chipa? 2/ uruchamiasz i gasisz silnik przy wciśniętym pedale sprzęgła? 3/ przeciążasz silnik, poruszając się z niską prędkością na wysokich biegach? 4/ brawurowo ruszasz z miejsca z piskiem opon? 5/ gwałtownie puszczasz pedał sprzęgła? Tu masz cenę zestawu; MEGANE III Grandtour (KZ0/1) (od 2008.11) 2.0 TCe (KZ0K, KZ1T) 180KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 6k? Czy oni och... olera? Wprawdzie do MII 1.9dCi za dwumas dałem 2200 + 500 zł za wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 6 tys to chyba oryginał w serwisie z robota w aso kup dobrej klasy zamiennik + nowe sprzęgło. Tak jak kolega wkleił. Luk w detalu 3 tys komplet. Robocizna to maks 1 tys. i nie kupuj regenerowanych. Ja kiedyś zaryzykowałem i focus 2.0 szybko zniszczył to koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzejkop123 Opublikowano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Zapłaciłem ponieważ poduszka faktycznie była uszkodzona, chcieli robić dalej ale ceny z kosmosu więc podziękowałem. Auto mam od 2017 przed moim zakupem dwumasa była regenerowana. 1. Silnik bez chipa 2. Tak 3. Raczej staram się jeździć spokojnie. 4. Z piskiem to nie, czasami rusze szybciej ale bez przesady. 5. Raczej nie chociaż ostatnio zauważyłem, że zaczęło dziwnie pracować I chyba tam zrobię, kupię swoje części i oddam żeby ktoś mi to zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Dnia 21.10.2019 o 16:05, Andrzej-2010 napisał: 2/ uruchamiasz i gasisz silnik przy wciśniętym pedale sprzęgła? 3/ przeciążasz silnik, poruszając się z niską prędkością na wysokich biegach? a jak załączasz i gasisz na luzie bez sprzegła to czemuś szkodzisz? co to oznacza konkretnie niska prędkość obrotowa? <2k, <1,5k czy mniej niz 1k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 14 godzin temu, Quentin88 napisał: a jak załączasz i gasisz na luzie bez sprzegła to czemuś szkodzisz? Tak, dwumasie. I to mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Możesz trochę naświetlić w jaki to sposób gaszenie - uruchamianie silnika bez wciśniętego sprzęgła może jak piszesz mocno szkodzić dwumasie. Ja nie widzę najmniejszego związku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Odpalanie faktycznie z wciśniętym sprzęgłem jest "lżejsze" dla silnika i osprzętu, bo niby rozłącza skrzynie z silnikiem tak łopatologicznie można by powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Dnia 22.10.2019 o 07:24, Dzejkop123 napisał: I chyba tam zrobię, kupię swoje części i oddam żeby ktoś mi to zrobił Kupowanie części samodzielnie, prowadzi do braku gwarancji na wykonaną usługę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzejkop123 Opublikowano 23 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 2 godziny temu, Andrzej-2010 napisał: Kupowanie części samodzielnie, prowadzi do braku gwarancji na wykonaną usługę!!!! Hmmm, nie wiedziałem o tym, dzięki za info. Obstawiam, że to zależy od zakładu czy u wszystkich usłyszę to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 9 minut temu, Dzejkop123 napisał: to zależy od zakładu czy u wszystkich usłyszę to samo? Zadzwoń do zakładu w którym chcesz robić usługę i się wszystkiego dowiesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi