Szaman07 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Witam czy ktoś wie jak trwałe wyłączyć elektryczny reczny w Megane 3 bo przerabiam hamulec na tradycyjny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Na pewno trzeba wyłączyć w module ABS i w liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaman07 Opublikowano 7 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 A clipem to zrobię czy to grupsza robota i coś bardziej skomplikowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Nie mam clipa to nie powiem ale pewnie tak. Na pewno to zrobisz ddt4all. Dodatkowo jeżeli chcesz mieć na wyświetlaczu kontrolkę ręcznego to musisz mieć przeciągnięty przewód między licznikiem a włącznikiem zaciągnięcia ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaman07 Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Wielkie dzięki za informacje teraz muszę przeanalizować czy lepiej dorobić adaptery do zacisków czy wymieniać cały ręczny hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 A co cię skłania do takiej decyzji. Przecież to bardzo wygodna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Da się wykodować bez problemu i można zakodować jak ktoś dołoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaman07 Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Tylko mało wydajne hamulce tylko to mnie skłania do zmiany bo się gryzę co do adapteru aby odstawić tylny zacisk do tyłu i założyć tarcze od laguny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Żeby założyć tarcze z L3, to musisz i tak zmienić całą piastę, więc żeby nie dodawać sobie roboty, to warto zostawić elektryczny ręczny i zakupić zestaw z Laguny również z elektrycznym ręcznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Tylko w L3 masz linki i moduł jak w SII a nie śliniki na zaciskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaman07 Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Dokładnie a średnicę czopu mam taką samom jak w lagunie 30mm meganki z silnikiem 2.0 dCi ma czop o średnicy 30 a mniejsze pojemności o średnicy 25 mm. I jest jeszcze jeden aspekt czy nie będę musiał wymieniać jarzm bo się tarcza na grubość nie zmieści wtedy jarzma wstawię od grand scenika tam były tarcze 274 na 11 Edytowane 8 Listopada 2019 przez Szaman07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Jak dla mnie przekombinowany temat albo wlasciciel meganki z elektrykiem ma za duzo wolnej gotowki Przod to i owszem?warto adoptowac z laguny ale tyl? Wiecej syfu z tarcz a i hamowania nie przybedzie W wiekszosci przypadkach hamuje przod tyl tylko dociaga auto do ziemi jak masz duza moc silnika to przod od laguny tyl bez zmian aczkolwiek?mam 1.4 tce zrobione na 150+ i nowy uklad hamulcowy z nowym plynem i z 200 km/h mam tak gwaltowny hamulec ze zbajomi boja sie jezdzic i pytaja jka sie tym w zime hamuje takze nie wielkosc a jakosc wydaje mi sie ma tu duze znaczenie ciekawe jak sie bedzie zachowywal?modul abs asr i sama pompa hamulcowa jak bedzie musiala wydalic wieksza skutecznosc na duzo wieksze zaciski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaman07 Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Nie mam za dużo pieniędzy ale porównując seryjne hamulce w fiacie z tymi w Megane to tu jest słabo. Założyłem klocki i tarcze ATE i jest słabo może Ty mi polecisz dobry zestaw hamulcowy w fiacie ATE i textar się spisywał dobrze 58 minut temu, Refild napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Ja u siebie obecnie mam założone na przód hamulce z Laguny 3 2.0dci (tarcze TRW 296mm, klocki też TRW), tył seria i hamuje to według mnie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Oryginał Renault w megan hamuje bardzo dobrze, ale podstawa do Porządna nowa opona klasy premium. Co ci po dużym hamulcu jak opona nie będzie trzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi