jarswi Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Dzięki wszystkim za wypowiedzi - tym co nie wnoszą nic nowego w moim temacie też dziękuję. Jak do tej pory to nadal nic nie wiem o wersjach dodatków wyposażenia meganki z 2018 :( Nastawiam się obecnie raczej na wersje tegoroczną limited - przejechałem się nim kawałek i charakterystyka silnika oraz praca skrzyni mi odpowiada. Siedzenia też wyprofilowane na tyle, że nie powinno być źle w trasie a na 4 km do pracy to nawet handa jazz żonki by mi wystarczyła. (trasy moje zresztą już nie takie jak kiedyś - po max 600km raczej robię a potem zwiedzanie i jakiś nocleg, etap ciężkiej nogi też mam już kilkadziesiąt lat za sobą) Jeszcze mam do bliższego zaznajomienia się z avensisem ale porady co do niego to na innym forum. Dzięki za wypowiedzi - jeżeli ktoś jeszcze miałby coś do dodania to oczywiście zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 5 godzin temu, kataryniarz napisał: ale akurat silniki benzynowe to Renault ma lepsze. Póki co 1.2 TCe z lat 2012 - 2016 masowo są wymieniane w ASO na gwarancji. 1.3 TCe za krótko jest na rynku aby ocenić jego trwałość, na to potrzeba minimum 3 lat obecności na rynku...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Masowo ? Podaj linka do jakiś danych. Ale rzeczowe dane, liczby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Nie zaczynajmy dyskusji nie na temat - już była o tym mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Sąsiad pracuje w ASO Renault, mówił że z 1.2 dużo problemów. Sam miał i przy 15 tys. km czuł, że już coś się dzieje z silnikiem i oddał. Nie mówił o pojedynczych przypadkach tylko ogólnie o klientach wracających na serwis gwarancyjny. Pewnie są tysiące zadowolonych klientów, którym nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Uwielbiam takie historie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 15 godzin temu, jarswi napisał: Jak do tej pory to nadal nic nie wiem o wersjach dodatków wyposażenia meganki z 2018 :( Wrzuciłem Ci katalog z 2018, łatwo sprawdzić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarswi Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 A dałby ktoś radę oszacować wyposażenie tego auta z mojego linku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 którego linku, podaj jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 14 godzin temu, Sarna1 napisał: Masowo ? Podaj linka do jakiś danych. Ale rzeczowe dane, liczby. Wystarczy zerknąć tutaj na forum ile tematów jest z zużyciem oleju w 1.2 TCe oraz ile silników wymienionych. Forum Nissana Qashqai też pęka w szwach na max (przeglądałem bo braciak przymierzał się do zakupu Qashqaia, na szczęście się wyleczył). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarswi Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Link do oferowanego auta - dopłacić do niego przy zamianie muszę4800 .https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-2-tce-salon-polska-serwis-aso-automat-skora-navi-klimatronic-ID6CF2gL.html Tu jeszcze 1 link od nich. Tu moją dopłatą 51000. https://www.otomoto.pl/osobowe/renault/megane/iv-2016/?search[filter_enum_color][0]=brown-beige&search[order]=filter_float_mileage%3Aasc&search[brand_program_id][0]=&search[country]=&page=2 Link do mojej laguny którą chcą w zamian w 1 poście tego tematu. Tam też link do meganki tegorocznej z silnikiem 140km. Tu płatność 72k - może jeszcze coś utarguję https://megane.com.pl/redirect/?to=https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-2-tce-salon-polska-1-wlasciciel-serwis-aso-automat-vat-23-ID6CFSk4.htm Ten mi zaoferowano z moją dopłatą 48k w rozliczeniu za lagunę Oraz ten z moją dopłatą 51k (ale tu jeszcze mogę się targować. Jeszcze jedna uwaga z powodu dużej ilości wpisów w tym temacie. Proszę o pomoc w wyborze. Jeżeli piszecie o wyższości jednego silnika nad drugim pod względem wytrzymałości to przypominam robię poniżej 10k rocznie przebiegu więc raczej bardziej mnie interesuje czy warto brać rok starsze auto z końcówką gwarancji czy 6 miesięczne ale gorzej wyposażone. Pisałem już że jechałem tegorocznym i mi odpowiadał silnik i skrzynia. Tak naprawdę to mi osobiście będzie brakować siedzeń z laguny i tankowania co 1200km w trakcie wyjazdów. Reszta jak będzie bezobsługowe tak jak w lagunie to mi wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) 1. to wersja intense (lub jej odmiana GT) bogato wyposażona, są nawet pełne ledy - cennikowo około 95-100 000 zł 2. Jeśli chodzi Ci o tą- to to jest limited https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-3-tce-140km-limited-automat-ID6CA2li.html#8d9129cb51 Ten z silnikiem 1.3 który Ty podałeś na początku to wersja limited i to będzie czuć. Ja niestety wole auto rok starsze a w lepszej wersji wyposażenia. Edytowane 12 Grudnia 2019 przez LTar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarswi Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Co do 1,3 to chodzi o tą https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-tce-140km-edc-limited-salon-pl-vat-23-gwar-ID6CIa3d.html - ale tu poziom wyposażenia i wersje znam - limited z dodatkowo kołem zapasowym, multimedia7 i pakiet city plus Katalogowo jak skonfigurowałem taki to cena wynosi - 97 750 1.2 tce sprzedający podaje cenę zakupu 99900 - (w tej chwili konfigurując z silnikiem 1,4 taka wersja wyposażenia wynosi 106500. Oczywiście ceny bez rabatów które obecnie wynoszą od 10000 do 17000. Patrząc procentowo to za tegoroczny model dostają upust około 28% a za rok starszy 30%. Różnica w gwarancji to w tegorocznym pozostaje mi gwarancja 16 miesięcy a w starszym 7 miesięcy. Ale matematyka matematyką oczy też kupują - muszę się z tym przespać. P.S. I tak ogólnie to sorki wszystkim, że zawracam Wam głowę - w sumie dla niektórych to nie duże pieniądze ale ja jak przysłowiowy poznaniak liczę zawsze i wszystko pod względem opłacalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 I bardzo dobrze że liczysz. Wybierz samochód jak najmłodszy i jak najlepiej wyposażony a dostępny w Twoim budżecie. Możesz wydać wszystko ;), bo raczej żadnych pakietów startowych w auto nie będziesz musiał inwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi