grom1991 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Witam, Od wtorku mam następujący problem tzn. chciałem odpalić samochód rano i nie odpalił tzn. włączyły się kontrolki na desce rozdzielczej i wentylator na chłodnicy, nie słychać żeby rozrusznik kręcił, Po około godzinie spróbowałem odpalić ponownie samochód i odpalił od razu, przez resztę tygodnia nie było problemu, aż do dzisiejszego ranka. Problem wystąpił ponownie. I znów to samo, rano nie odpalił po około 2 h odpalił. I odpala cały czas. Może ktoś miał taki problem, i udało mu się go rozwiązać? Akumulator można chyba wykluczyć wymieniłem go na nowy w październiku. Dziękuję za pomoc Edytowane 21 Grudnia 2019 przez grom1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 58 minut temu, grom1991 napisał: Akumulator można chyba wykluczyć wymieniłem go na nowy w październiku. Uszkodzony jest rozrusznik lub przekaźnik rozrusznika na upc. Żeby się upewnić co szwankuje warto podpiąć się kontolką na pin sterujący elektrowłącznikiem rozrusznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 22 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Jak wystartował wentylator przed nieudaną próbą odpalenia auta, świadczy to, że Ecu nie ma zasilania. Do sprawdzenia prądy i masy. Coś gdzieś nie łączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom1991 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, kwansterp napisał: Jak wystartował wentylator przed nieudaną próbą odpalenia auta, świadczy to, że Ecu nie ma zasilania. Do sprawdzenia prądy i masy. Coś gdzieś nie łączy. Okej, tylko czy nie powinno być tak że jak nie ma komunikacji z ECU to nie ma na stale?, a tu raz jest raz nie ma i to mnie zastanawia. i raz pali super bez problemów a raz strajkuje. Dodam że jak nie pali to pod maską nie ruszam niczym żadnymi kablami, przychodzę za jakiś czas i wszystko jest super. Odpala za 1 razem. Przyznam szczerze że jestem w kropce. Edytowane 22 Grudnia 2019 przez grom1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 22 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 1 godzinę temu, grom1991 napisał: czy nie powinno być tak że jak nie ma komunikacji z ECU to nie ma na stale? Niekoniecznie. Możesz mieć tylko jakieś zwarcie, kable przełamane i raz działa a raz nie. Mam tak z np. bagażnikiem... Jak raz zamknę to go mogę już nie otworzyć. Wpadnę w dziurę i zaczyna działać. Ale u mnie problem znaleziony tylko trzeba go naprawić (przełamany kabel w tej gumie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrivol Opublikowano 31 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2025 (edytowane) Witam, Mam podobny problem z moim Renault Megane 2 kombi 1.5 DCi r.2007 Samochód nie odpalą, nie kręci rozrusznik. Pojawia się komunikat błąd ładowania akumulatora i włącza się wentylator (żeby się wyłączył muszę odpiąć akumulator). Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki przy kierownicy i w silniku. Liczyłem, że padł jakiś bezpiecznik z tych "3" przy klemie "+" ale po wymianie wszystkich na nowe nic się nie zmieniło. Akumulator jest dobry. Macie jakieś pomysły? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 - Prezes Edytowane 31 Stycznia 2025 przez Thrivol Poprawa treści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 31 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2025 Zacząłbym od szukania jakiegoś problemu z masami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 31 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2025 Problemy z kablami - komunikacja CAN do UPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychoz997 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu brązowy kabel w wiązce przy obudowie aku sprawdz gdzie przetlał i zlutuj obejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi