ABCMegane Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 lol19pl, Mam reflektory w full-led i dobrze byłoby mieć także przeciwmgielne LED-owe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 @ABCMegane Ja bym uderzał w te ledy z innych modeli, jeśli chcesz, żeby wyglądało to fajnie. https://allegro.pl/oferta/prawy-halogen-led-renault-clio-lv-captur-8879964012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robix4641 Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Cześć, mam salonową mege od 2 tygodni i już zainstalowałem LED FOG PHILIPS 2 generacji.To co było fabryczne to żółty osram a to co jest teraz powala na ziemię! Barwa identyczna z led pure v i efekt po prostu super na drodze.Polecam choć cena nie jest jeszcze zbyt atrakcyjna to czego się nie zrobi do autka 2 tygodniowego :() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) .... to jest h8 ? W kadjarze chyba też takie mam. Polecasz ? Edytowane 14 Marca 2020 przez Sarna1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robix4641 Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Tak H8,H11,H16 to to samo tyle że H8 z tych wszystkich są dedykowane typowo do przeciwmgielnych a H11 i H16 również mogą być do drogowych i mijania. Polecam w 100% jeżeli chodzi o oryginał PHilips nie ma żadnych przeróbek oraz blędów CAN.Wkręcasz podłączasz złączkę (oryginalną) i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 @robix4641 jesteś w stanie pokazać jak to doświetla zakręty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robix4641 Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Jak mi powiesz jak załączyć tą funkcję w dvm to foto masz jak w banku.Niestety wypuszczono mnie z salonu bez załączenia tej funkcji a po zmianie na PHS widzę że to ma sens. Jeżeli chodzi o jazdę na prostej drodze to już potwierdzone jak pisałem wcześniej osram nie było widać wcale a teraz wooow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 @robix4641 potrzebne dtt4all i coś do podłączenia pod obd2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robix4641 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Niestety jeszcze nie posiadam OBD ale jak tylko będę miał zaraz pakuję w lapa dtt4all i będę działał. Tyle co mogę pokazać na dzień dzisiejszy to foto z lewym led i prawym zwykłym którego właściwie nie widać... Foto nie oddaje realu ale już widać gdzie jaśniej a to jeszcze trochę dzień jednak Ja polecam na 100% tym bardziej że inwestycja długoterminowa,barwa ta sama co LPV no i widoczność wiele większa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 a nie masz zakłóceń radia , kart ? generalnie jakbyś włożył markowe żarówki to światło byłoby pewnie podobne do tego z lewej, fakt faktem masz soczewkę ja u siebie w megane 3 mam banki i światła świeca tak jak na fotce bez zegarów w tle , ale np siostrze w megane 2 na soczewce wymiana na ledy pomogła i świeca jak na fotce z zegarami w tle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 To już chyba się pomieszało. Rozmawiamy o żarówkach do halogenów ( doświetlenie zakrętów ) czy wy te żarówki montujecie w miejsce h7 od świateł mijania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robix4641 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Rozmawiamy o h8 w przeciwmgielnych megi 4.Moje foto nie oddaje efektu realnego i dlatego kolega twierdzi że gdybym wsadził zwykle fabryczne to by było podobnie jak z lewej strony.Ja celowo zainstalowałem z powrotem prawa strone na osram h8 żeby pokazać że jest wiele ciemnej niż z lewej gdzie jest Philips. Pomijam już że barwa led jest tak jak już pisałem wcześniej identyczna ż światłami mijania LPV a nie jak żółty osram.Jesli chodzi o błędy brak jakichkolwiek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 No to super. Czyli też wkładam je do kadjara. co do świecenia to w capturze mam halogeny led a w kadjarze zwykle ;). Tych z kadjara w ogóle nie widać jak są zapalone ledy mijania. Te w capturze widać - a w capturze tez mam oryginalne ledy mijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 (edytowane) 55 minut temu, Sarna1 napisał: Czyli też wkładam je do kadjara. W Kadjarze są H11 i trzeba zderzak zrzucać https://pl.e-guide.renault.com/plk/Kadjar/REFLEKTORY-PRZEDNIE-wymiana-zarowek Edytowane 22 Marca 2020 przez sylwekdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robix4641 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 No fakt z tym zderzakiem chociaż czasem niby trzeba a polak przecież ma cienką rączkę i wsadzi.Akurat pod tym względem się nie wypowiem bo zwyczajnie: nie wiem, nie widziałem, nie znam się Jeśli chodzi o to że tam są H11 to akurat mały problem bo gniazdo mocowania jak pisałem wcześniej te 3 typy mają takie samo a i o pobór prądu nawet gdyby się różnił tu nie chodzi.Tylko CAN się w tym wszystkim liczy żeby błędy nie denerwowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi