Loniu Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 19 minut temu, jabrze napisał: Po włożeniu interfejsu do gniazda należy go włączyć przyciskając przycisk. Po wyzwoleniu startu w smartfonie na interfejsie robi się dyskoteka. Pokazuje łączną ilość modułów po prawej stronie i ilość wyszukanych po lewej stronie. Pełne skanowanie trwa do 4 minut. Chciałem podkreślić iż mam Megane II 1.5. Włączyłem przyciskiem i jest PWR na czerwono a jak skanuje to dioda LINE mruga co jakiś czas na zielono. Nic mi nie wyskakuje oprócz Problem "No ECU detected nothing to do" w PyClip 180 i w 2.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 8 minut temu, Loniu napisał: Chciałem podkreślić iż mam Megane II 1.5. Włączyłem przyciskiem i jest PWR na czerwono a jak skanuje to dioda LINE mruga co jakiś czas na zielono. Nic mi nie wyskakuje oprócz Problem "No ECU detected nothing to do" w PyClip 180 i w 2.1 Kupiłeś tego z przyciskiem on/off? W megane (benzynie) muszę odpalić samochód. W lagunie (ropie) nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loniu Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 W ropie jest i kupiłem ten. https://allegro.pl/oferta/elm327-vgate-obd2-bt4-0-android-ios-pic18f25k80-8079748362 Ciągnąłem Car Scanner ELM OBD2 to wszystkie kontrolki pracowały ale nie wiem jak to wszystko ogranąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 6 minut temu, Loniu napisał: W ropie jest i kupiłem ten. https://allegro.pl/oferta/elm327-vgate-obd2-bt4-0-android-ios-pic18f25k80-8079748362 Ciągnąłem Car Scanner ELM OBD2 to wszystkie kontrolki pracowały ale nie wiem jak to wszystko ogranąć. Mam dokładnie taki sam. Proponuję podważyć z dwóch boków nożykami i sprawdzić, czy jest procesor PIC18f25 w układzie scalonym SMD. Jeśli w środku zamiast niego jest "czarna plama" to musisz go reklamować. Jeśli będzie potrzeba to otworzę swojego i zrobię zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loniu Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 4 minuty temu, jabrze napisał: Mam dokładnie taki sam. Proponuję podważyć z dwóch boków nożykami i sprawdzić, czy jest procesor PIC18f25 w układzie scalonym SMD. Jeśli w środku zamiast niego jest "czarna plama" to musisz go reklamować. Jeśli będzie potrzeba to otworzę swojego i zrobię zdjęcie. Takie coś mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Sprzedawca Cię oszukał. Za chwilę wstawię jak powinno być - Oczywiście negatyw i reklamacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loniu Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Przed chwilą, jabrze napisał: Sprzedawca Cię oszukał. Za chwilę wstawię jak powinno być - Oczywiście negatyw i reklamacja. Jak to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Polecałem go wielu osobom i jesteś drugim oszukanym przez chińczyków lub przez sprzedawcę, który go nawet nie sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loniu Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 (edytowane) 4 minuty temu, jabrze napisał: A czemu tak uważasz że mnie w .... zrobił może to inna wersja czy jak? Ile za swojego dałeś? Też od tego gościa? W sumie nawet na zdjęciu ma inny układ masakra. Edytowane 13 Lutego 2020 przez Loniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Ja kupiłem z Alieexpress, a ten gościu już wielu naciągnął (po opiniach). Mój się łączy z Toyotą, BMW i wieloma innymi markami. Takiego jak Twój mam również, ale bez włącznika. Działa ze skanerem, ale nie znajduje modułów jak u Ciebie w PyClipie. Wszystko się wyjaśniło, chociaż przez pisanie jest trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loniu Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 No sam mi podałeś linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Tak, bo wygląda tak samo i z opisem nie jest zgodny z tym co Dostałeś. Zwrot masz za darmo i żądasz wymiany na taki z procesorem PIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loniu Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Zobaczymy co odpisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Dnia 6.02.2020 o 23:08, aniewa napisał: Najważniejszy parametr to ELm 327 w wersji 1,5 i chip PIC18F25K80. To najważniejszy parametr aukcji dla przykładu https://allegro.pl/oferta/interfejs-elm-327-bt-2-0-obd-chip-pic18f25k80-v1-5-8337624558 https://allegro.pl/oferta/interfejs-pic18f25k80-wifi-obdii-torquepl-8145999114 i wiele innych, jak nie masz tego a w opisie niby jest to reklamuj. Ma być ELM 327 w wersji 1.,5 i PIC18F25K80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loniu Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Czyli spokojnie mogę żądać Interfejsu tego co na zdjęciu z białym wtykiem a nie tego co mam z czarnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi