Beksiu Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Witam, problem dotyczy tylnich czujników parkowania. Wyskoczył komunikat "skontroluj pomoc parkowania". Od tego momentu brak dźwięku przy dojeżdżaniu do przeszkody. Przy wrzuceniu biegu wstecznego również brak sygnału dźwiękowego. Po podpięciu pod Clip'a brak komunikacji z parktroniciem. Wymieniłem moduł, ale dalej bez zmian. Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny? Posiada ktoś schemat czujników parkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Masz światła cofania? Możliwe, że czujnik w skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 W załączniku schemat. 1222 - moduł, 1440- wyłącznik systemu, 1337- bezpieczniki pod maską, 645 - moduł UCH w kabinie. R2, 107,319 .... złącza. 0009_A3.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beksiu Opublikowano 19 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 1 godzinę temu, jabrze napisał: Masz światła cofania? Tak, światło cofania działa. 1 godzinę temu, aniewa napisał: W załączniku schemat. 1222 - moduł, 1440- wyłącznik systemu, 1337- bezpieczniki pod maską, 645 - moduł UCH w kabinie. R2, 107,319 .... złącza. 0009_A3.PDF 30 kB · 1 download Który bezpiecznik będzie odpowiadał za system parkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) Bezpiecznik numer 7 - 15 A, pod maską. W dziale pliki masz rozpiskę bezpieczników w zależności od tego jaką skrzynkę posiadasz. Najłatwiej sprawdzić czy do modułu dochodzi zasilanie po włączeniu zapłonu. Edytowane 19 Lutego 2020 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beksiu Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 17 godzin temu, aniewa napisał: Bezpiecznik numer 7 - 15 A, pod maską To jest ta mała skrzynka z bezpiecznikami pod maską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beksiu Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 20 godzin temu, aniewa napisał: Bezpiecznik numer 7 - 15 A, Chyba jednak nie będzie winny ten bezpiecznik. Wynika z jego opisu, że inne elementy pod niego podlegają, które u mnie funkcjonują poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 ciekawe czy pomógł ten bezpiecznik? w p207 miałem tak ze był uszkodzony jeden z czujników parkowania i wtedy cały system nie działa , albo działa jak mu się zechce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beksiu Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 20 minut temu, Refild napisał: ciekawe czy pomógł ten bezpiecznik? Nie próbowałem, ale tak jak wyżej pisałem pod ten bezpiecznik kilka innych rzeczy podchodzi więc nic to nie da. U mnie gorszy problem, bo na Clipie nie ma sygnału z systemem parkowania. Jakby uszkodzony był czujnik to by było połączenie z systemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmo Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Czujniki można przetestować pyrenem czy tam ddt4all widać tam czy pracują i wszystkie parametry można też zmienić dzwięk i głośność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beksiu Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 17 godzin temu, Asmo napisał: Czujniki można przetestować pyrenem czy tam ddt4all widać tam czy pracują i wszystkie parametry można też zmienić dzwięk i głośność U mnie brak komunikacji z systemem więc nic nie sprawdzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmo Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 No to wygląda na problem z centralką lub połączeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fmn Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 W dniu 23.02.2020 o 12:00, Beksiu napisał: U mnie brak komunikacji z systemem więc nic nie sprawdzisz. Rozwiązałeś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
west175 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Też mam ten sam problem ale pacjent to Talisman, Jeśli ktoś może podać instrukcje jak sprawdzić te czujniki za pomocą dtt4all byłbym bardzo wdzięczny, kable mam oraz program. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi