Skocz do zawartości

Gęsty dym spod maski i z wydechu

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim.

Wczoraj odebrałem auto z naprawy - wymieniane było łożysko półosi, amortyzatory z mocowaniami, koło pasowe i koła. I po wyjechaniu z warsztatu problem, którego wcześniej nie było - gęsty dym z wydechu, spod maski też + smród oleju. Dolałem olej, ale bez zmian. Auto też nie za bardzo chce przyśpieszać. 

Co waszym mogło paść? Dzisiaj jadę do serwisu, ale nie mam już siły na te awarie. 

Dym jest gęsty (szary). Płynu chłodniczego nie ubywa, nie ma też w nim sladów po oleju.

Dziękuję za pomoc :)

Renault megane 1,9 dci 115 km 2003 r

Na tak postawione pytanie nikt tu Ci nie odpowie, nie ma innego wyjścia jak wrócić do serwisu. Warto było postać nad mechanikiem w czasie pracy, pozadawać mu trochę mądrzejszych i głupszych pytań, czegoś się nauczyć a przy okazji weryfikować na bieżąco jego pracę. Teraz to trochę płacz nad rozlanym mlekiem. Może być wszystko i nic.

3 godziny temu, asdfghjkl95 napisał:

Wczoraj odebrałem auto z naprawy - wymieniane było łożysko półosi, amortyzatory z mocowaniami, koło pasowe i koła.

I po wyjechaniu z warsztatu problem, którego wcześniej nie było - gęsty dym z wydechu, spod maski też + smród oleju.

Dolałem olej, ale bez zmian.

Auto też nie za bardzo chce przyśpieszać. 

Przed zapłatą za usługę - należy kontrolnie wykonać jazdę,

Brak mocy i możliwości przyspieszeń, to z pewnością przestawiony rozrząd przy wymianie kola pasowego wału,

- jak najszybciej do reklamacji,

-  nie jeździć niepotrzebnie.