aniewa Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) 10 godzin temu, Damian1223 napisał: Dzięki za odpowiedzi. Numer silnika sprawdzałem po VINie: VF1BZ1W0642192339 , Na 100 % masz silnik k9k 836 o mocy 81 kW. W dowodzie jest błąd. Wtryskiwacze masz takie same jak kolega @omega. Jak je odzyska to na pewno się podejdą. Na 100 % masz FAP. Pompa nie opiłkuje, a jeżeli to już naprawdę rzadkie przypadki, natomiast zdarza się, że po dużym przebiegu potrafi tracić wydajność zwłaszcza jak jeździło się na nie wiadoma jakim paliwie. Na początek warto zainwestować w nowy filtr paliwa by rozwiać wątpliwości związane z jego wydajnością. Edytowane 26 Września 2020 przez aniewa poprawiony symbol: KM na kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Skoryguje Aniewę, bo zrobił literówkę nie KM tylko KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Oczywiście, miałem na myśli kW. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian1223 Opublikowano 27 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 17 godzin temu, aniewa napisał: Na 100 % masz silnik k9k 836 o mocy 81 kW. W dowodzie jest błąd. Wtryskiwacze masz takie same jak kolega @omega. Jak je odzyska to na pewno się podejdą. Na 100 % masz FAP. Pompa nie opiłkuje, a jeżeli to już naprawdę rzadkie przypadki, natomiast zdarza się, że po dużym przebiegu potrafi tracić wydajność zwłaszcza jak jeździło się na nie wiadoma jakim paliwie. Na początek warto zainwestować w nowy filtr paliwa by rozwiać wątpliwości związane z jego wydajnością. -Przekładki żadnej nie było, więc rozumiem, że silnik jest sprawdzany po VINie, a przy rejestracji po imporcie zrobili gdzieś błąd i silnik to k9k 836 /? -Filtr paliwa oryginalny i wymieniany z każdą wymianą oleju co 11-14 tys km. Ostatnio wymieniany z 2500km temu, a problem drgań itp występuje już od prawie 30 tys km, teraz nagle się to pogorszyło. 18 godzin temu, sylwekdm napisał: I wlej do baku olej 2T. Musze sie jeszcze dedukować co to ma na celu. 22 godziny temu, Andrzej-2010 napisał: Czy przeważa jazda po mieście i na krótkich dystansach? - należy ograniczyć jazdy po mieście i częściej wypadać za miasto, - jechać na wysokich obrotach ale z prędkością bezpieczną, - wypady to ok;> 100 km, Czy są pęcherze powietrza pomiędzy filtrem paliwa a pompą wtryskową ; - jeżeli są, koniecznie do usunięcia. Jazda po Warszawie w dużym stopniu, ale czesto robie trasy po 500km i jak zaczął przerywać porządnie i pojawił się komunikat"grozi uszkodzenie silnika", to było właśnie 50km autostrady juz. Pechęrzyki do sprawdzenia. 23 godziny temu, omega napisał: Jak będą na wierzchu, to Ci je mogę wyciągnąć i dać. Dzięki wielkie! Jeśli je odzyskasz do na DM dogadamy się co do ceny. Ogólnie to dziękuje wszystkim za te cenne informacje! Obecnemu mechanikowi powiem, żeby złożył auto jak było i szukam lepszego specjalisty. Wybrałem go ze względu na fakt, że auto wracało na lawecie i musialem szybko podać jakiś adres. SKoro pompa powinna być bezawaryjna, a przebieg jest 100%, to dużo nie ryzykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Nic się nie będziemy dogadywać, bo dam Ci je za darmo. Wieczorem zrobię akcję "śmietnik", żeby mnie ktoś nie przyuważył, bo jeszcze się jakieś plotki narodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 18 minut temu, omega napisał: Nic się nie będziemy dogadywać, bo dam Ci je za darmo. Wtryski niezabezpieczone, z dostępem powietrza, wilgoci - to raczej szmelc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 eee bez przesady, dobę poleżały w zamkniętym śmietniku, to im nic nie będzie. Nie takie rzeczy ludzie ze śmietników wyciągali Damian, niestety muszę Cię przeprosić, oczywiście pamiętałem o Tobie, ale te kontenery zostały opróżnione jeszcze w piątek po południu, potwierdziła mi to ochrona. No niestety. W ogóle wiedzę, że przy tej naprawie się spieszę i generują błąd za błędem. Jutro ostatnia wizyta w RenoMax, jak nie będzie lepiej, zdecydowałem się ostatecznie (już nie na chybcika) na: https://allegro.pl/oferta/maxiecu-dla-renault-polski-system-serwisowy-9650401929 i będę te wtryski ustawiał na różne kombinacje. Jak nie pomoże trudno, tragedii teraz nie ma. Jest taki grzechot u mnie przy przyspieszaniu na 2 i 3 tak jak kiedyś w polonezach, gdy grały zawory to tu grają wtryski. Te stare też jakoś grzechotały, nawet pamiętam, jak jeszcze na gwarancji podjeżdżałem samochodem do serwisu. Później się jakoś ułożyły, to może i te się ułożą? Tu już mi nawet nie chodzi o pieniądze, które wydałem i wydam, bo zacząłem już tę naprawę ambicjonalnie traktować, i jak w każdym mężczyźnie odezwała się dusza wojownika. Nauka jak widać kosztuje, ale do końca życia będę wiedział wszystko o kodowaniu wtryskiwaczy do 1.5dCi (może jakiś doktoracik?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi