Klaudynka Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 (edytowane) Witam. Mam megane 2 1.6 16v i ostatnio przy odpalaniu silnika traci obroty i gasnie. Przy mocnym gazowaniu wszystko jest ok. Sprawdzilam wszystko i pomogło tylko odłączenie czujnika zmiennych faz rozrzadu, tylko wyskakuje komunikat niedziałających wtrysków. I moje pytanie czy muszę ten czujnik wymienić i jakie są konsekwencje jazdy autem bez tego czujnika. Edytowane 29 Września 2020 przez Klaudynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Piszesz o czujniku wałka rozrządu przy pierwszym cylindrze, czy o elektrozaworze zmiennych faz rozrządu przy czwartym cylindrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Wygląda na kolo zmiennych faz nie słychać typowej grzechotki i np po ilus razach odpali sam? Jak nie trzyma obrotów i nie odpala bez gazu to może silniczek krokowy? Tylko nie wiem czy tam akurat występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Dnia 29.09.2020 o 20:47, Refild napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Nie występuje - pełna elektroniczna przepustnica. Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Trzeba wykasować konkretnie błędy. Gaśnie w 9 sekundzie od odpalenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaudynka Opublikowano 30 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Dnia 29.09.2020 o 21:22, szwagier24a napisał: To co mnie przedrzeźniasz No jakoś tak. Trwa to naprawdę chwile Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 16 godzin temu, Klaudynka napisał: Sprawdziłam wszystko i pomogło tylko odłączenie czujnika zmiennych faz rozrzadu, tylko wyskakuje komunikat niedziałających wtrysków. Uszkodzony czujnik położenia wałka rozrządu ; - to wtedy jest błąd wtrysku, - należy dokładnie sprawdzić ; - stan wtyków, - czoła czujnika, - jego prawidłowe działanie, - po naprawie, błąd należy skasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Czyli co w końcu kolega odłączył , elektrozawór KZFR czy czujnik wałka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 26 minut temu, krzychu83 napisał: Czyli co w końcu kolega odłączył , Klaudynka - to raczej koleżanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi