Yacor Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Witam wszystkich. Dzisiaj stojąc w korku nagle zaczęło mi się dymić z pod maski, jakoś udało mi się od razu zjechać do zatoczki i po otwarciu maski widok jak na załączonym filmie. Wszystko zalane po prawej stronie silnika patrząc od przodu auta i sikało z obu stron tego czarnego plastiku. czy był jeszcze gdzieś wyciek to nie wiem, nie wadziłem, ale ciągnąca się za mną plama na ulicy wg mnie wskazywała na "duży wyrzut płynu" . Podpowiedzcie proszę jaka może być przyczyna, gdzie szukać. Megane III 1,4tce 2012 r 1603910582660.mp4.mp4.mp4.mp4.mp4.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Upg. Płyn jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacor Opublikowano 29 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 No nie ma ,cały poszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Kompresja poszła do płynu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacor Opublikowano 29 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 13 godzin temu, szwagier24a napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Nie bardzo wiem o co chodzi, rozjaśnij. Natomiast dzisiaj jak zajrzałem to zauważyłem że jest wywalony przewód z króćca termostatu jak mniemam (zdjęcie) Czy to możliwe że jak się przytkał termostat to ciśnienie wywaliło węża z termostatu? Zawsze myślałem że zbiorniczek wyrównawczy pełni niejako rolę zaworu bezpieczeństwa i jak ciśnienie pójdzie za bardzo w górę to tamtendy jest upuszczane. I jak wywaliło węża i praktycznie prawie cały płyn wyciekł oraz spadło ciśnienie od węża w górę do tego plastiku z filmu to dlaczego tam dalej sikało wysokim ciśnieniem. I co to za plastik i jaką rolę pełni? REGULAMIN forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Jeśli dobrze widzę to opaska zaciskowa nie była wcale zaciśnięta na króćcu obudowy termostatu. prawdopodobnie wąż powoli się zsuwał pod wpływem ciśnienia i w końcu stało się, co się stało. Długo jeździsz tym autem? Nie było coś robione ostatnio w okolicy termostatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacor Opublikowano 29 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Też miałem pierwsze wrażenie że opaska nie była zaciśnięta na wężu, ale całe lato przejeżdżone i było wszystko ok, no i teoretycznie jak by opaska nie była założona to wąż już dawno powinien się zsunąć chyba, a auto mam ponad pół roku. Jeśli to tylko termostat to lub nie zaciśnieta opaska to żadna tragedia, bardziej niepokoi mnie te sikanie na filmie - nie mam pojęcia co to i jak do tego podejść, czy mogło się rozszczelnić i też do zrobienia czy po prostu pod wpływem ciśnienia "tylko" siknęło i po złożeniu wszystkiego będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Wytrzeć lub wydmuchać kompresorem, założyć wąż i opaskę na miejsce - jeśli jej nie przesuwałeś to nie była na miejscu co widać na foto ,odpowietrzyć i obserwować.Można sprawdzić po jeździe czy węże nie twardnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Ostatnio, właściciele aut z tym silnikiem piszą o problemach z uszczelką pod głowicą. Mogła być opcja taka, że kompresja poszła do płynu i uwolniła się w najsłabszym miejscu. Tu ewidentnie ktoś coś robił z tym wężem, że opaskę nie zacisnął na tym króćcu. Zapytaj poprzednika o wadę ukrytą czyli wymianę uszczelki pod głowicą czy wymianę termostatu i mechanik ewidentnie popełnił błąd. A może wynegocjowałeśzbyt niską cenę i zostawił Tobie taką niespodziankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacor Opublikowano 31 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Dzisiaj rano ogarąłem temat i wszystko hula, mam nadzieję że to była tylko lub aż źle założona opaska na wężu. Termostat ładnie trzyma temperaturę, wentylator się włącza, nic nie sika z tego plastiku jak na filmie i do pełni spokoju brakuje tylko testu w ulicznych korkach przy upale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi